Annonce
Tarm

Første skoledag på Ådum Børneunivers

Morgensang i skolegården, mens flaget går til tops.

Ådum: Efter en god lang sommerferie var det godt igen at mødes i skolegården. Forventningsfulde elever nød at være sammen på Ådum Børneunivers mandag morgen med høj sol. Mange forældre havde taget et par timer fri for at være med til første skoledag eller en del af den.

Børn og voksne samledes, mens pedel Ernst Kviesgaard lod flaget gå til tops. Skoleleder Helle Grønkjær sagde velkommen til alle og særligt til 11 nye 0.-klasses elever, tre nye elever på skolen og ny lærer Maríanne Uhrlund Pedersen, Tarm. Der var blomster og velkommen til Marianne, hvis timer overvejende kommer til at ligge i 6. klasse.

Inger Dam Nielsen glædede sig til at modtage 0.-klasse og sagde, at hver af dem fik en skoleven fra 4. klasse. Efter tur blev der hilst vennerne imellem og givet en venskabsbamse til de nye skolebørn.

Helle Grønkjær inviterede forældrene på kaffe og rundstykker efter første modul, og eleverne fik frugt. I klasserne blev sommerferien genopfrisket med ord og tegninger, inden det normale skema startede. Imponerende blandt andet var oplevelsen af engelskundervisning i 1. klasse.

/Bodil

Annonce
Børnehaveklasseleder Inger Nielsen ser til, mens venskabsbamsen overrækkes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Varde For abonnenter

Frihedsbudskabet lød: I køkkenet sad ungarske soldater - i stuen var en tysk desertør

Annonce