Annonce
112

Første skoledag på Lysabilds Børneunivers

Der er første skoledag for børnehaveklassen på Lysabilds Børneunivers. Danica byder velkommen af sine nye klasselærer Susanne Knudsen. Foto: Timo Battefeld
Tirsdag starter en ny Børnehaveklasse på Lysabilds Børneunivers. Skolen har været omtalt i medierne henover sommeren, og på trods af debatter og bekymringer, starter skoleåret som det altid har gjort.

Lysabild: I entréhallen er børn og forældre samlet. Ni børn skal i dag starte i skole. De kommer alle direkte fra børnehaven i Børneuniverset. Børnehaveklasseleder Susanne Knudsen tager imod børnene og hilser pænt på dem før de skal ned i klasselokalet. Skolens midlertidige leder, Lotte Christensen, som normalt er leder af Hørup Centralskole er med i hallen, hun byder de nye elever velkommen, og holder tale for forældre og børn.

Børneuniversets egentlige skoleleder, Mike Foss, er flyttet midlertidigt til Guderup. Denne rokade har sat gang i bekymringer om, hvorvidt børneuniverset i Lysabild snart skal lukkes. Den midlertidige leder, Lotte Christensen, forsøger at sætte ro på situationen. - Nu er der jo mange lokalpolitikere fra flere partier som har været ude og frede skolen. De har forsikret om, at den ikke skal lukkes. Jeg kan jo ikke garantere noget, for jeg er ikke med i de beslutninger. Men vi kan da håbe på, og må gå ud fra, når de siger skolen ikke skal lukkes, så sker det ikke, siger Lotte Christensen. Borgmester i Sønderborg kommune Erik Lauritzen har også selv været ude og kommentere på sagen, og har forklaret at der ikke er nogen politiske bagtanker i spil. Ham selv og Socialdemokratiet har ingen interesse i at lukke skoler, og støtter selv børneuniverser som løsningen på at bevare skoler og pasningstilbud i mindre lokalsamfund. Venstres byrådsmedlem, Tage Petersen, er enig med Borgmester Erik Lauritzen når det kommer til bevarelsen af børneuniverset.

Annonce
Første skoledag på Lysabilds Børneunivers. Foto: Timo Battefeld

Alt som det plejer

Lotte Christensen er overbevist om, at det personale som arbejder på Lysabilds Børneunivers er i stand til at håndtere et midlertidigt ledelsesskift. - Der har været en masse utryghed, og det skal vi af med. Ledelsen er ændret midlertidigt, men de ansatte som arbejder her har styr på deres job. Jeg skal hverken lave ændringer eller fortælle nogen, hvordan deres job skal passes, det har de fint styr på. Jeg skal bare sørge for, at alt går som planlagt, indtil jeg stopper d. 31 december, fortæller Lotte Christensen. I børneuniverset foregår alting som det plejer. Ni børnehavebørn er kommet i skolealderen og tager i dag deres første skridt ind i klasselokalet. Til at hjælpe med den uvante overgang har den nye børnehaveklasse fået tildelt "store venner." 6.-klasses elever som skal hjælpe de nye skolegængere med at komme godt i gang. De møder deres nye venner i entréhallen og følges med dem og deres forældre ned i deres nye klasselokale. Skoledagen varer fra 9-12, og i dag har forældrene fået lov til at blive på skolen, bare ikke i klasselokalet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Vejen

Der køres stadig alt for stærkt

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce