Annonce
Kolding

Første spadestik i Vonsild

Første spadestik blev taget af formanden for børne- ungeudvalget, Kristina Jørgensen, sammen med tre repræsentanter fra elevrådet. Foto: PR

Vonsild: Der var første spadestik til udvidelsen af Vonsild Skole torsdag 11. april. Skolen er fra 2020 udbygget til at være en tresporet skole.

Kolding Kommune har også besluttet at samle alle elever med vidtgående behov på samme matrikel.

Som en del af udbygningen vil der blive bygget et fælleshus, hvor skolen får en lang række nye faglokaler, der lever op til de forventninger, man kan have til folkeskolen i dag.

Et andet element i udbygningen er, at man stræber efter at få lokaler, der også kan bruges af lokalsamfundet udenfor skoletiden. Det nye fælleslokale er tænkt som et fælles kulturhus for hele Vonsild by.

Spadestikket blev foretaget af formanden for børne- og ungeudvalget, Kristina Jørgensen, sammen med tre repræsentanter fra elevrådet – en fra Specialcenter Vonsild, en fra Specialcenter Brændkjær og en elev fra almen skolen i Vonsild.

Annonce
Når byggeriet står færdigt i 2020, er Vonsild Skole udbygget til at være en tresporet skole. Foto: PR
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce