Annonce
Sønderborg

Første spadestik til biogasanlæg taget i stilhed

Fra højre er bestyrelsesformand for Nature Enery Peter Gæmelke, borgmester Erik Lauritzen (S) og formand for den lokale leverandørforening BioenergiSyd, Martin Lambert med hver sin spade i hånden, da de sammen tog første spadestik til et nyt biogasanlæg. Foto: PR- Maria Tuxen Hedegaard.
Nature Energy's nye biogasanlæg i Kværs forventes færdigt i 2022.

Sønderborg: Borgmester Erik Lauritzen (S) blev hverken blændet af blitzlyset fra pressefotografers kamera eller overvældet med spørgsmål fra nysgerrige journalister, da han i torsdags tog første spadestik til det nye biogasanlæg i Kværs.

Til stede var kun få personer af hensyn til coronarestriktionerne. Det var borgmesteren, få medlemmer fra den lokale leverandørforening og enkelte medarbejdere fra Nature Energy, der står bag byggeriet.

Biogasanlægget ser borgmesteren som et vigtigt skridt for den grønne omstilling i kommunen.

Annonce

- Udnyttelsen af biomasse har et meget stort potentiale. For biogas er grøn energi lavet på affald og gylle, og på den måde skaber vi bæredygtige løsninger, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Her giver han også udtryk for en forståelse for lokalområdets bekymringer og skepsis ved biogasanlægget.

- Jeg ved, at Nature Energy gør alt, selskabet kan, for at overholde de krav, der stilles i forhold til støj og lugt. Og der vil blive holdt øje med trafikken, når anlægget tages i brug. Men jeg må også sige – helt generelt – så kan vi ikke gennemføre den grønne omstilling uden at acceptere forandringer og gener, siger han.

Bruger lokal biomasse

Hos Nature Energy ser bestyrelsesformand Peter Gæmelke frem til, at anlægget står færdig i 2022.

- Biogas er en helt central vej til at opnå effektive CO2-reduktioner her og nu, siger Peter Gæmelke.

Når biogasanlægget står klar til brug, vil det ifølge pressemeddelelsen kunne klare 800.000 tons biomasse årligt ved fuld udbygning. I første omgang vil anlægget komme til at håndtere 400.000 tons per år.

Biomassen vil blive leveret af den lokale leverandørforening BioenergiSyd, hvor Martin Lambert er formand, som ser frem til samarbejdet.

- Vi er stolte af, at vores lokale biomasse vil indgå i fremtidens produktion af biogas og derigennem bidrage til den grønne omstilling i Danmark, siger han.

Anlægget i Kværs bliver Nature Energys andet storskala biogasanlæg i kommunen. Det første blev indviet i oktober og ligger i Glansager.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce