Annonce
Sønderborg

Førtidspensionist fik sygehus til at ændre regler

I 18 dage var Ulla Abrahamsen patient på OUH, hvor hun modtog strålebehandling for brystkræft. Kun morgenmaden viste sig at være gratis, selv om hun forinden havde fået at vide, at forplejningen var en del af sygehusopholdet. Arkivfoto: Claus Thorsted

Alle, der indskrives på patienthotellet i Odense, får nu gratis mad. Efter Ulla Abrahamsen fra Sønderborg protesterede over regning, har sygehuset valgt at indføre samme retningslinjer som i resten af regionen.

Sønderborg: Patienter, der opholder sig på patienthotellet på Vejle Sygehus, spiser gratis. Både morgen, middag og aften.

Sådan bliver det fremover også på patienthotellet i Odense. Odense Sygehus har meddelt Region Syddanmark, at man ændrer regler. Det sker, efter at JydskeVestkysten i september fortalte om den kræftramte Ulla Abrahamsen fra Sønderborg, der måtte af med mere end 3.600 kr. for mad og drikke under 18 dages indlæggelse på patienthotellet.

Årsagen var, at Odense skelnede mellem patienter indlagt på sengeafdeling og andre patienter, indlagt på patienthotellet. Kun patienter på sengeafdelingerne fik alle måltider gratis.

- Det var da dybt problematisk, at der ikke var samme vilkår. Vi skal have ensartede regler, siger regionsrådsmedlem Andreas Lund Andersen fra Alternativet, der efter JV's artikler om Ulla Abrahamsen rejste sagen i forbindelse med regionsrådets spørgeordning.

Annonce

Der skal gælde det samme for alle, uanset hvor man er patient. Så det er godt, at sygehuset nu ændrer regler.

Ulla Abramsen, kræftpatient, Sønderborg

Redegørelse

Samtidig bad formanden for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen om en redegørelse. Under den fik udvalget at vide, at Odense Sygehus ville justere reglerne, som de fremover følger principperne for egenbetaling i hele regionen. Patienthotellet lever nu op til det, Odense Sygehus på sin hjemmeside lovede allerede i september, nemlig at "For patienter er ophold samt forplejning på Patienthotellet vederlagsfrit".

- Det er nu sket, og det er fint. For når man opholder sig på et patienthotel under behandlingerne, så er man at betragte som indlagt, og så bør det være på fuld forplejning, siger Poul-Erik Svendsen.

- Tænk, at jeg har været med til at gøre en forskel for andre, siger Ulla Abrahamsen, som dog stadig slås med at få sin økonomi til at hænge sammen.

Hun er førtidspensionist og har forgæves søgt Sønderborg Kommune om hjælp at få dækket udgiften. Sagen ligger nu hos Ankestyrelsen.

- At sygehuset ændrer regler, må da betyde, at jeg nu kan få hjælp. Ellers må jeg gå til regionen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce