Annonce
Sønderborg

Føtex i Sønderborg får eget apotek

Nu kan der også snart købes receptpligtig medicin i Føtex, hvor Jernbane Apoteket åbner en filial 15. juli.
Fra 15. juli. kan afhentning af medicin og dagligvareindkøb klares på en gang. Sønderborg Jernbane Apotek åbner filial i Føtex Sønderborg.

Sønderborg: Bymidten får endnu et apotek, når Jernbane Apoteket snart åbner en filial i Føtex.

- Førhen har vi kun haft mulighed for at sælge et begrænset udvalg af håndkøbsmedicin, og vi har ikke kunnet rådgive kunderne i valget eller brugen af medicinen. Nu får vi et full-service apotek med faguddannet personale og receptpligtig medicin, håndkøbsmedicin og det normale sortiment, du finder på apoteker. Det kommer helt klart vores kunder til gode, siger Føtex' nye varehuschef, Nicolai Stærke.

Det er apoteker Anna Grethe Finmand, der står bag åbningen af det nye apotek i Føtex Sønderborg:

- Apoteket er faktisk det eneste sted i sundhedssystemet, hvor du kan komme lige ind fra gaden – uden tidsbestilling eller registrering – og få rådgivning om sundhed. Vi vil gerne være tæt på vores kunder, og nu kommer vi endnu tættere på kunderne, siger Anna Grethe Finmand, som i forvejen har apoteker i Jernbanegade, i Borgen og i Augustenborg.

Det nye apotek kommer til at fremstå som et flot og moderne apotek, hvor recepter kan ekspederes med det samme. Derudover får apoteket et attraktivt sortiment inden for kosttilskud og hudpleje.

Apoteket i Føtex slår dørene op første gang 15. juli kl.9.00, og herefter bliver åbningstiderne:

Mandag – fredag fra 9-17.30, lørdag fra kl. 9-15, mens søndag er lukket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce