Annonce
Vejen

Føvling-elever gik på opdagelse ved Sønderskov

Mums! Elever fra Føvling Børnecenter spiste mel-orm, da de besøgte Sønderskov og lærte om "krible-krable-dyr" i naturen. Privat foto

BRØRUP/FØVLING: 5. og 6. klasse fra Føvling Børnecenter besøgte for nylig Sønderskov Herregård.

Her underviste en naturvejleder eleverne i "krible-krable-dyr", og eleverne fik udleveret insektsuger, baljer og skovle, hvorpå de drog ud i området og var nysgerrige på, hvad der er under træstammer, grene og buske, og hvad der kravler eller hopper rundt i skovbunden og på græsplænen.

- Vi fandt rigtig meget, og Sam, naturvejlederen, underviste os, så vi nu er klogere på for eksempel edderkoppens og sneglens nytteværdi. Vi spiste vores madpakker, men alle spiste også tørrede mel-orm, fortæller klasselærer Bodil Jørgensen fra Føvling Børnecenter.

Den sidste time af besøget blev tilbragt på selve herregården, hvor eleverne så det flotte museum og mærkede historiens vingesus.

Annonce
Et besøg på selve herregården satte fantasien i gang. Privat foto
Der blev lyttet opmærksomt, da naturvejlederen fortalte. Privat foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce