Annonce
112

F-16 flymekaniker brugte privat 50.000 kroner af forsvarets penge

Den dømte var ansat fom flymekaniker i forsvaret. Arkivfoto: Forsvaret
38-årig krigsveteran modtog en behandlingsdom for mandatsvig. Han havde tømt et militært Eurocard på tre uger.

HADERSLEV: Et militært Eurocard blev i oktober-november 2015 pludselig rødglødende i hænderne på en nu 38-årig mand. Flymekanikeren ansat på Fighter Wing Skrydstrup brugte 50.000 kroner på private indkøb i løbet af kun tre uger.

Det blev stoppet og kortet lukket. Den lokale mand fik mandag en behandlingsdom. Han skal undergive sig ambulant psykiatrisk behandling og eventuelt indlægges, hvis en overlæge og Kriminalforsorgen vurderer, at det er nødvendigt.

Den 38-årige mand nægtede dog at have begået mandatsviget. Han var ansat i skånejob som flymekaniker. Han arbejdede på det tidspunkt ikke på selve F-16 jagerflyene, men som elkraftsmekaniker.

Han forklarede, at han tidligere havde været udsendt til Litauen, og der brugte han sit militære Eurocard på mad. Men ellers havde han ikke brugt det. Det lå hjemme i en skuffe.

Da han 1. december 2015 blev gjort bekendt med misbruget, erkendte han i første omgang, at han nok havde taget fejl af sit eget Eurocard og det militære, som han derpå afleverede til efterforskeren.

Det ville være rimelig provokerende, hvis det var mig.

38-årig nu dømt for mandatsvig

Provokerende

Men kun én times tid efter afhøringen, blev det brugt igen. Det vil sige, at det var en nyt udstedt kort. Han havde afleveret det gamle, som var udløbet i september det år.

– Det ville være rimelig provokerende, hvis det var mig, afbrød han efterforskeren under retsmødet.

Så hans forsvarer Erik Johannsen tyssede på ham.

Under en telefonsamtale med efterforskeren dagen efter, havde han da også trukket sin tilståelse tilbage, og han mente nu ikke længere, at det var ham, som havde brugt kortet uretmæssigt. Det gentog han i retten.

Men domsmandsretten troede ikke på hans forklaringer. Retten konkluderede, at det nye Eurocard for en stor dels vedkommende var brugt til tilsvarende køb, som han selv havde foretaget fra sin egen konto både før og efter misbruget.

– Det er ikke troligt, at nogen har fisket det op af din postkasse, sagde dommer Hanne Sofie Christensen.

Efter en kort samtale med sin forsvarer modtog den 38-årige dommen.

– Min klient vil gerne have det afsluttet, konstaterede Erik Johannsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce