x
Annonce
forside

F-35 fly Hr. forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen

Læserbrev: Da det nu er kommet frem, at de nye fly støjer FIRE gange mere end F-16 flyene, har jeg et forslag:

Jeg har medsendt en kortskitse, herpå kan det ses, hvordan der kan reduceres på støjen.

Startbanen forlænges som vist med rød farveblyant. Valsbæk enge er stort set ubeboet, her kan der så stilles restriktioner om, at flyene skal starte mod vest, flyve op i en højde af 1000 meter eller 3000 fod.

Den vej, markeret under k'et i Valsbæk, skal lægges i en tunnel, det er set i Holland i Schiphol Lufthavn. Her er en motorvej i tunnel under en startbane.

Der står en VOR station, ja den skal bare flyttes 50 meter mod syd.

Der kommer 27 nye fly, de 7 fly udstationeres på Bornholm, det er der, der er størst brug for dem, og så er de i nærheden af den russiske enklave Kaliningrad.

Truslen, hvis der er en sådan, vil sandsynligt komme fra øst. De fly kan nok ikke gøre den store forskel, men så er de der.

De 7 fly, der udstationeres, skal være på Bornholm i 14 dage, derefter skiftes der ud med 7 andre fly. Det er vel at bemærke, at der skal et hold jordpersonale med, Bornholm lufthavn er lang nok til, at flyene kan starte og lande, jeg har selv landet der flere gange.

Flyene skal stadig serviceres i Skrydstrup.

Brændstof til flyene transporteres i små tankskibe, da der er mange steder, det kan gemmes på Klippeøen.

Udstationeringen er at sammenligne med personale, der er ude på boreplatformene. Hvis ægtefællen vil med til Bornholm, vil der også kunne findes en bolig dertil.

Javel koster dette penge, men når der investeres så mange milliarder i nye fly, er der vel også penge til, at naboerne kan blive boende, og der etableres tålelige støjforhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce