Annonce
112

F-35 lov er sendt i høring

De danske F-35 kommer først til Skrydstrup i 2023. Her er det et af de norske fly, som deltog i en demonstrationsflyvning sidste år. Arkivfoto: Larz Grabau

SKRYDSTRUP: Den anlægslov, som skal bane vejen for F-35 kampflyenes indtog på Fighter Wing Skrydstrup, er nu sendt i høring.

I den anledning indbydes de berørte naboer til at mødes med afdelingschef i Forsvarsministeriet Niels Henrik Hedegaard. Han vil være at finde i Vojens Hallerne den 22. og 23. januar. Onsdag bliver fra klokken 13-21 og torsdag fra klokken 8-21.

Der er mulighed for at få en personlig samtale med afdelingschefen.

Man kan også sende spørgsmål til Forsvarsministeriet på fmn@fmn.dk.

Lovgrundlaget hedder ”Lov om udbygning og drift af Flyvestation Skrydstrup”, ”Bekendtgørelse om støj fra Flyvestation Skrydstrup” og ”Bekendtgørelse om kompensation for støjgener fra Flyvestation Skrydstrup”. Det hele blev sendt i offentlig høring den 10. januar.

F-35 skal over en seksårig periode afløse de nuværende F-16. Fra næste år overdrages de første fly til Danmark på Luke Air Force Base i USA. De danske piloter skal uddannes der.

De første fly kommer til Danmark i 2023. Året efter begynder udfasningen af F-16. i 2027 forventes F-35 fuldt implementeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce