Annonce
112

F-35 lov er sendt i høring

De danske F-35 kommer først til Skrydstrup i 2023. Her er det et af de norske fly, som deltog i en demonstrationsflyvning sidste år. Arkivfoto: Larz Grabau
Annonce

SKRYDSTRUP: Den anlægslov, som skal bane vejen for F-35 kampflyenes indtog på Fighter Wing Skrydstrup, er nu sendt i høring.

I den anledning indbydes de berørte naboer til at mødes med afdelingschef i Forsvarsministeriet Niels Henrik Hedegaard. Han vil være at finde i Vojens Hallerne den 22. og 23. januar. Onsdag bliver fra klokken 13-21 og torsdag fra klokken 8-21.

Der er mulighed for at få en personlig samtale med afdelingschefen.

Man kan også sende spørgsmål til Forsvarsministeriet på fmn@fmn.dk.

Lovgrundlaget hedder ”Lov om udbygning og drift af Flyvestation Skrydstrup”, ”Bekendtgørelse om støj fra Flyvestation Skrydstrup” og ”Bekendtgørelse om kompensation for støjgener fra Flyvestation Skrydstrup”. Det hele blev sendt i offentlig høring den 10. januar.

F-35 skal over en seksårig periode afløse de nuværende F-16. Fra næste år overdrages de første fly til Danmark på Luke Air Force Base i USA. De danske piloter skal uddannes der.

De første fly kommer til Danmark i 2023. Året efter begynder udfasningen af F-16. i 2027 forventes F-35 fuldt implementeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce