Annonce
Sydjylland

Facebook fyldt med tilbud om hjælp til coronaramte

Flere danskere tilbyder nu hjælp til børnepasning og indkøb til folk, som er udfordret af coronavirussen. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix.
For både småbørnsforældre, ældre og sårbare kan coronavirussen byde på store udfordringer. Det har fået flere syd- og sønderjyder til at gå til tasterne på Facebook og tilbyde deres hjælp med alt fra børnepasning til indkøb.
Annonce

Solidaritet: Coronavirussen har fået sit tag i Danmark. Hver dag meldes der om fortsat flere smittede, og mange danskere er i disse dage i karantæne i deres hjem. Onsdag aften meddelte statsminister Mette Frederiksen (S) ved et pressemøde, at store dele af Danmark lukkes ned i de næste to uger for at inddæmme smittespredningen.

Statsministeren opfordrede til onsdagens pressemøde danskerne til at udvise samfundssind og solidaritet. Og det har vist sig, at en hel del personer har taget det budskab til sig. På Facebook kan man se flere syd- og sønderjyder, som tilbyder deres hjælp til dem, der er udfordrede i disse uger.

I en række forskellige opslag kan man således læse om personer, som tilbyder deres tid og kræfter til alt fra børnepasning til at klare indkøb af varer og medicin, for at lette byrden for andre. Præcis hvor mange, har JydskeVestkysten ikke overblik over, men der tegner sig et tydeligt billede på flere lokale Facebooksider.

En af dem, som har lavet et opslag på Facebook, er 17-årige Mikkel Blume Schmidt fra Vejen. Han går til hverdag i 2.g på Vejen Business College, men er nu er nødt til at klare skolegangen hjemmefra, efter statsministeren meddelte, at alle skoler og uddannelsesinstitutioner er lukket ned fra torsdag og to uger frem. De to uger vil Mikkel Blume Schmidt gerne bruge på at hjælpe forældre, som ikke kan få deres børn passet.

Annonce

Hjælp til udsatte

Det er Mikkel Blume Schmidt altså ikke ene om. Udover et hav af forskellige opslag på Facebook er også flere grupper, hvor folk kan tilbyde deres hjælp, opstået i kølvandet på spredningen af corona.

Og det kan der være behov for, fordi alle skoler og daginstitutioner lukker fra mandag, og allerede fra torsdag opfordredes forældre til at holde børnene hjemme så vidt muligt. Det sætter en række forældre i en svær situation. For mens mange kan arbejde hjemmefra, er der også forældre som varetager opgaver i samfundet, hvor de er nødt til at møde på arbejde.

I de tilfælde kan det for nogle være svært at få passet børnene. Især fordi der opfordres til, at man i denne sygdomsperiode ikke beder bedsteforældrene om at passe poderne. For lige netop ældre sammen med andre sårbare kan have en udfordring i disse tider på grund af deres alder eller generelle helbred. De er nemlig i risikogruppen, hvis de bliver ramt af corona.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce