Annonce
Debat

Facebook kommer til byen

Læserbrev: Så kom der navn på det firma, der vil bygge sit store datacenter mellem Andrup og Esbjerg. Inden det blev officielt var man allerede klar over, at her ville være tale om en af de allerstørste it-virksomheder på verdensmarkedet. Men det er altså Facebook, der vil bygge deres datacenter nr. to her i kongeriget - man er i skrivende stund langt i opførelsen af et datacenter ved Odense.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen vurderer, at byggeriet af det nye datacenter vil give 1500-2000 job til håndværkere under opførelsen.

På den mere end 1000 mand store byggeplads ved Odense kan man se længe efter en lærling. I de fynske Lokalafdelinger af 3F, Malerforbundet og Blik- og Rørarbejderforbundet kender man ikke til, at de har nogen lærlinge på Facebooks byggeplads.

Kun hos elektrikerne er den lokale afdelingsformand bekendt med, at der har været nogle ganske få lærlinge på det store byggeri - det skulle dreje sig om under en håndfuld.

Det er rystende få i forhold til, hvor stor en arbejdsplads, at der er tale om.

I Danmark står der pt. flere end 10.000 uden en praktikplads, og om ganske få år vil vi mangle 70.000 faglærte.

Man må håbe, at borgmester Jesper Frost Rasmussen lader Facebook forstå, at vil man nyde godt af den infrastruktur og forsyningssikkerhed der er her i landet, så må man også yde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce