Annonce
Varde

Facebook-rygter om at norsk hundeepidemi har bredt sig til Varde: Fødevarestyrelsen beroliger

Genrefoto: Morten Nielsen
Der er ingen tegn på, at epidemi har nået Danmark. Heller ikke selv om en enkelt hund - eller for den sags skyld mange hunde - har blodig diaré, vurderer Fødevarestyrelsen.

Varde: Der går på sociale medier rygter om, at en mystisk norsk hundesygdom har nået Varde. Cirka 20 norske hunde er døde som følge af en epidemi, som giver dyrene blodig diaré. Det er dyrehospitalet AniCura i Varde, der er epicentret for disse rygter.

På Facebook skriver AniCura i Varde:

"Facebook er et stærkt medie, og der er desværre lavet forskellige opslag rundt omkring på Facebook med manglende og i nogle tilfælde endda også forkerte informationer - baseret på en ”formodet” episode her på AniCura Varde Dyrehospital

Fødevarestyrelsen er underrettet om pågældende patient. Den melder tilbage, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til bekymring.

I Danmark er det Fødevarestyrelsens opgave at håndtere eventuelle mistænker om epidemier

Denne historie er eskaleret. Fødevarestyrelsen er underrettet. Der er på nuværende tidspunkt ingen grund til bekymring i forhold til hundene i Danmark

Ved eventuelle spørgsmål henviser vi til Fødevarestyrelsen"

Annonce

Fødevarestyrelsen ser ingen tegn

JydskeVestkysten har derfor rettet henvendelse til Fødevarestyrelsen.

Tim Petersen er dyrlæge og souschef i Fødevarestyrelsen. Han siger:

- Der er fortsat ingen tegn på, at den norske epidemi har bredt sig til Danmark. Dyrlæger ser daglig hunde med blodig diaré, selv om der ikke er nogen epidemi. Jeg har fuld tillid til de danske praktiserende dyrlæger, siger Tim Petersen.

Der de danske dyrlæger, der skal indrapportere, hvis de opdager, at epidemien er nået her til.

Fødevarestyrelsen har ikke tilset den konkrete hund, det er den lokale praktiserende dyrlæges opgave, siger Tim Petersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce