Annonce
forside

Facebook skuffede lodsejere: Kommune vil mødes om fremtiden

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mener, at lodsejerne, hvis jord ikke skal bruges alligevel, har behov for en afklaring af fremtiden. Foto: André Thorup

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har bedt den kommunale forvaltning om at holde møde om fremtiden med de lodsjere, der ikke længere skal sælge ejendomme til datacentret.

Esbjerg: I 2008 kom det som et lyn fra en klar himmel for en masse lodsejere, at Esbjerg Kommune og Siemens Windpower havde planer om bruges deres jord i forbindelse med etableringen af en stor vindmøllefabrik med egen tilhørende vejadgang til Esbjerg Havn. Men vindmøllefabrikken blev som bekendt aldrig til noget.

Nu har mange af de samme lodsejere igen været hele følelses-registret igennem, efter at Facebook meddelte, at giganten alligevel ikke behøver de berørte lodsejeres ejendomme.

Hvad der så skal ske med lodsejernes matrikler - i planmæssig forstand - skal de drøfte med Esbjerg Kommune i det nye år.

Det kom frem på Facebook-borgermøde i Skads Forsamlingshus forleden.

Dialog med lodsejere

Det er borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der har bedt den kommunale forvaltning om at udarbejde et oplæg til den fremtidige arealanvendelse - og sørge for at tage borgerne med på råd.

- Jeg har bedt om, at forvaltningen i samråd lodsejerne kommer med et oplæg til, hvad skal der nu ske med området, når det nu ikke bliver en del af datacentret, og borgerne nu to gange har troet, at de skulle overtages af en virksomhed. I praksis skal vi have vedtaget lokalplan for datacentret, før vi politisk kan tage endelig stilling til, hvad skal der ske med det andet område. Nu vedtager vi formentlig en lokalplan for det store område, og så tages der et lodsejermøde med folkene her, så vi får deres input til, hvad skal der ske - boliger, erhvervsområde, landbrugsområde eller hvad, siger borgmesteren.

Oprindeligt - før planerne om vindmøllefabrikken - var området udlagt til landbrugsjord. Trods de kuldsejlede Siemens-planer blev det meget store område mellem Esbjergmotorvejen og Andrup i kommuneplanen udlagt som et havnerelateret erhvervsområde. Senere blev en række ejendomme langs Storegade imidlertid pillet ud af området.

Området, som nu skal gentænkes planmæssigt, er den sydligste femtedel af det oprindeligt udmeldte areal til datacentret - det vil sige området afgrænset af Storegade og syd for Nordre Tovrupvej.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

SønderjyskE vinder sikkert: Foran med fem point i Final4-kapløbet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Annonce