Annonce
forside

Facebook skuffede lodsejere: Kommune vil mødes om fremtiden

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mener, at lodsejerne, hvis jord ikke skal bruges alligevel, har behov for en afklaring af fremtiden. Foto: André Thorup

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har bedt den kommunale forvaltning om at holde møde om fremtiden med de lodsjere, der ikke længere skal sælge ejendomme til datacentret.

Annonce

Esbjerg: I 2008 kom det som et lyn fra en klar himmel for en masse lodsejere, at Esbjerg Kommune og Siemens Windpower havde planer om bruges deres jord i forbindelse med etableringen af en stor vindmøllefabrik med egen tilhørende vejadgang til Esbjerg Havn. Men vindmøllefabrikken blev som bekendt aldrig til noget.

Nu har mange af de samme lodsejere igen været hele følelses-registret igennem, efter at Facebook meddelte, at giganten alligevel ikke behøver de berørte lodsejeres ejendomme.

Hvad der så skal ske med lodsejernes matrikler - i planmæssig forstand - skal de drøfte med Esbjerg Kommune i det nye år.

Det kom frem på Facebook-borgermøde i Skads Forsamlingshus forleden.

Annonce

Dialog med lodsejere

Det er borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der har bedt den kommunale forvaltning om at udarbejde et oplæg til den fremtidige arealanvendelse - og sørge for at tage borgerne med på råd.

- Jeg har bedt om, at forvaltningen i samråd lodsejerne kommer med et oplæg til, hvad skal der nu ske med området, når det nu ikke bliver en del af datacentret, og borgerne nu to gange har troet, at de skulle overtages af en virksomhed. I praksis skal vi have vedtaget lokalplan for datacentret, før vi politisk kan tage endelig stilling til, hvad skal der ske med det andet område. Nu vedtager vi formentlig en lokalplan for det store område, og så tages der et lodsejermøde med folkene her, så vi får deres input til, hvad skal der ske - boliger, erhvervsområde, landbrugsområde eller hvad, siger borgmesteren.

Oprindeligt - før planerne om vindmøllefabrikken - var området udlagt til landbrugsjord. Trods de kuldsejlede Siemens-planer blev det meget store område mellem Esbjergmotorvejen og Andrup i kommuneplanen udlagt som et havnerelateret erhvervsområde. Senere blev en række ejendomme langs Storegade imidlertid pillet ud af området.

Området, som nu skal gentænkes planmæssigt, er den sydligste femtedel af det oprindeligt udmeldte areal til datacentret - det vil sige området afgrænset af Storegade og syd for Nordre Tovrupvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce