Annonce
Aabenraa

Facebook-strid: Dahle hyrer Karoly Németh i Tietje-sag

Ifølge advokat Karoly Németh kan Venstres Philip Tietje (billedet) se frem til en tur i retten, hvis han ikke erkender, at han stod bag en række falske Facebook-profiler, som hans tidligere byrådskollega Kaare Solhøj Dahle (UP) mener sig chikaneret af. Arkivfoto: Claus Thorsted

Det tidligere byrådsmedlem Kaare Solhøj Dahle (UP) har ikke opgivet sin påstand om, at Venstres Philip Tietje har chikaneret ham gennem en række falske Facebook-profiler. Nu har han lagt en civilretlig sag i hænderne på advokat Karoly Németh.

Aabenraa: Kaare Solhøj Dahle, tidligere løsgænger i Aabenraa Byråd, har anklaget sin nu lige så tidligere byrådskollega Philip Tietje (V) for via falske Facebook-profiler at have chikaneret ham, men anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi besluttede i august sidste år, at der ikke var grundlag for at rejse sigtelse mod Philip Tietje.

Alligevel ser det ikke ud til, at sagen er lagt død. Kaare Solhøj Dahle har nemlig hyret den højt profilerede københavnske advokat Karoly Németh med henblik på en civilretlig sag.

- Jeg er ovenud harm over det, der er sket, og mindst lige så harm over, at det endnu ikke har haft en konsekvens for vedkommende, siger Kaare Solhøj Dahle, som derudover henviser til sin advokat i sagen.

Og Karoly Németh bekræfter, der er en civilretlig sag undervejs.

- Det kan jeg godt sige med stor sikkerhed. Hvis det står til mig, bliver Philip Tietje - hvis han ikke erkender, at han har lavet disse falske profiler - sagsøgt øjeblikkeligt, siger Karoly Németh.

Annonce

Sagen mod mig var fuldstændig ubegrundet. Det er noget, jeg ikke har gjort, så jeg var ikke sigtet i sagen.

Philip Tietje, byrådsmedlem for Venstre.

Overrasket hovedperson

Da anklagemyndigheden vurderede sagen, var det kun i forhold til straffeloven, men sager om injurier og æreskrænkelser føres oftest som private straffesager.

- Det er dybt krænkende at oprette en falsk profil og derigennem beskylde folk for forskellige ting. Det med de falske profiler mener jeg, vi kan dokumentere. Så må Tietje møde op i Retten i Sønderborg og forklare, hvad han har lavet, svarer Karoly Németh, der fortæller, at han har haft sagen i en måneds tid og har læst flere hundrede sider dokumenter igennem for at danne sig et indtryk af sagen:

- Jeg vil som god, mangeårig og trofast venstremand stille spørgsmålet, om Venstre er tjent med en mand som Philip Tietje. Du kan ikke være i tvivl om mit svar.

For Philip Tietje kom det som et lyn fra en klar himmel, da JydskeVestkysten ringede ham op og fortalte, at der er en civilretlig sag på vej.

- Det er jeg meget overrasket over. Det kan jeg slet ikke forstå, fordi jeg havde lagt sagen bag mig. Sagen mod mig var fuldstændig ubegrundet. Det er noget, jeg ikke har gjort, så jeg var ikke sigtet i sagen, siger Philip Tietje, som slår koldt vand i blodet:

- Nu må vi se, om der overhovedet kommer en stævning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce