Annonce
forside

Facebooks datacenter i Esbjerg er skrumpet

Facebooks datacenter ved Esbjerg, her set fra Lyshøjen ved Vestkystvejen, bliver ikke helt så stort som informeret i miljørapporten fra maj. Visualisering: Cowi

Lokalplanen for Facebooks kommende datacenter ved Esbjerg skal muliggøre et datacenter med 170.000 kvadratmeter under tag og ikke 250.000 kvadratmeter som beskrevet i miljøvurderingen fra maj. I alt medfører datacentret dog fortsat et samlet bebyggelse på 260.000 kvadratmeter.

Esbjerg: Facebooks planlagte datacenter bliver mindre end det projekt, som oprindeligt blev præsenteret for Esbjerg Kommune.

I den oprindelige miljøvurdering fra maj i år, udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Cowi, fremgår det, at projektet, som er benævnt "Project Ember", i etaper vil bebygge et areal på 250.000 kvadratmeter, svarende til cirka 40 fodboldbaner, fordelt på 200.000 kvadratmeter datahaller og 50.000 kvadratmeter administrations-, logistik-og servicebygninger, samt herudover en eller to højspændingsstationer, hver med et areal på cirka 30.000 kvadratmeter og nødstrømsanlæg med et samlet areal på cirka 6.500 kvadratmeter.

Det fremgår imidlertid af lokalplanforslaget, som Esbjerg Byråd har sendt i høring, at datacentret ikke kommer til at blive helt så stort.

I planforslaget hedder det, at "lokalplanen skal muliggøre et projekt, der omfatter ca. 170.000 kvadratmeter bebyggelse med datahaller, administrations-, logistik- og servicebygninger. Derudover opfører Energinet en højspændingsstation med et areal på ca. 30.000 kvadratmeter med tilhørende transformerstation mod datacenteret. Endelig opføres i tilknytning til datahallerne et nødstrømsanlæg placeret i generatorgårde med et samlet befæstet areal på ca. 60.000 kvadratmeter."

Det betyder, at der i forbindelse med datacentret fortsat skal bebygges et areal på cirka 260.000 kvadratmeter, men det samlede antal kvadratmeter under tag er reduceret fra 250.000 kvadratmeter til 170.000 kvadratmeter.

Altså, er datacentret i løbet af processen skrumpet.

Realisering

På byrådsmødet den 8. oktober sendte politikerne plangrundlaget for Facebooks datacenter i otte uger offentlig høring. Hvis alt går efter planen kan plangrundlaget være klar i begyndelsen af 2019, herefter kan byggeriet gå i gang.

Skov plantes

Det samme er sket med størrelsen af det areal, som Facebook vil købe mellem Motorvejen og Andrup og Storegade og Andrupvej.

Som JydskeVestkysten skrev i september fik flere lodsejere en lang næse, da Cowi meddelte dem, at selskabet bag datacentret alligevel ikke havde behov for så stort et areal som først antaget. Herved blev cirka 15 procent af området - den sydligste del mod Storegade - pillet ud, hvorefter 2,5 millioner kvadratmeter blev reduceret til godt og vel to millioner kvadratmeter.

De fem datahaller planlægges med beliggenhed ud imod Andrupvej, hvorfra der også vil være primær indgang til datacentret. Højspændingsstationen placeres syd for datahallerne, og der plantes træer og skov mellem datacentret og Andrup.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

SønderjyskE vinder sikkert: Foran med fem point i Final4-kapløbet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce