Annonce
Sønderborg

Våd forfest: Bon Jovi-fans forventer fed koncert

Glenn Højmose, Svend Jensen, Kevin Højmose og Henrik Sørensen var kommet fra Grindsted og Skive. Foto: Claus Rantzau Møller
Hundredvis af mennesker var samlet i Sønderborg for at varme op til aftenens koncert på Kær Vestermark.

Sønderborg: Det blev langet nogle fadøl og drinks over disken hos caféerne på Rådhustorvet, selvom det "bare" var en tirsdag.

- Vi elsker bare 80'er heavy rock, sagde Kevin Højmose, som sammen sin bror og to kammerater havde taget turen fra Grindsted og Skive til Sønderborg for at se Bon Jovi.

- Det skal nok blive mega fedt. Vi forventer en god oplevelse, sagde de fire herrer, som overnattede på Det Lille Apotek i Gråsten. Ingen af dem havde før set hverken aftenens hovednavn eller opvarmningen Def Leppard.

Det havde derimod Frank Andreasen fra Nordsjælland. I 1984, som 12-13-årig så han en ung Bon Jovi, netop ude med sit 1. album, som opvarmning for Kiss. I 1987 var det Def Leppard, der gæstede KB Hallen med tophit-albummet "Hysteria".

- Når kunstnerne er store nok, så rejser vi gerne for det, og Bon Jovi er en af de helt store, sagde Frank Andreasen og arbejdskollegaen fra København Lena Christensen. De ser gerne koncerter sammen senest Aerosmith og til februar Ozzy Osborne i Stockholm.

Annonce

Når kunstnerne er store nok, så rejser vi gerne for det, og Bon Jovi er en af de helt store.

Frank Andreasen fra Nordsjælland

Høre gamle klassikere

Mange af dem som holdt forfest i midtbyen var folk, der havde kørt langt for at komme til koncert.

- Vi er jo vokset op med Def Leppard og Bon Jovi, så det er en virkelig stærk kombination. Vi har faktisk snakket om, hvem der er fedest, sagde Flemming Bak fra Virklund nær Silkeborg.

Med sig havde han kammeraten Kenneth Grønne, der to gange før - Horsens og København - havde oplevet Bon Jovi.

I Horsens i 2011 var Michael Stormgaard og flere af kammeraterne fra Rødding også med. Ved den lejlighed blev det dog kun til to ekstranumre, da der gik lige rigeligt forfest i den.

- I dag bliver det møj bedre. Vi går efter tre numre, kom det lystigt fra flokken, der var fra Grindsted.

- Vi håber at høre nogle af de gamle klassikere, sagde kæresteparret Mikael Holgersen og Pia Jørgensen, der var ankommet mandag fra Struer og indlogeret i Felsted.

- Det gør man gerne, når det er Bon Jovi. Han er også meget pæn, sagde Pia, som i ungdomsårene havde væggene overklistret med plakater af aftenens hovednavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce