Annonce
Tønder

Fagchef jubler over kommunens første naturskole

Afdelingsleder for Natur og Vandløb i Tønder Kommune, Jan Daniel Fandrey (tv.), fagchef for natur og miljø, Christa Jørgensen (midten.) og naturvejleder Hans Laugesen Tonnesen gav en lille smagsprøve på de oplevelser, der venter en masse nysgerrige på den nye Tøndermarskens Naturskole. Foto: Michael Ehrhorn
Tønder Kommune har fået sin første naturskole af sin slags i hjertet af Vadehavet, og det skaber begejstring.
Annonce

HØJER: Tøndermarskens Naturskole på Slusevej 12 ved Højer er et sted, som idémagerne bag har glædet sig i lang tid til at kunne byde velkommen til.

Egentlig var det meningen, at de nye flotte faciliteter skulle tages i brug tidligere på året, men den mission var der en vis virus, der ødelagde ved at lægge verden ned.

Nu er naturskolen så omsider ved at være klar, og det var kun de mindre detaljer, der manglede, da de nye rammer blev vist frem for den fremmødte presse.

- Jeg synes, at det er blevet rigtig fint. Indretningen af lokalerne og mulighederne er blevet rigtig fine, og der er god plads til børnene hele vejen rundt. Efterhånden vil der også komme flere faciliteter ind, siger Christa Jørgensen, der er fagchef for natur og miljø i Tønder Kommune.

Annonce

Debut

Tøndermarskens Naturskole er en helt ny størrelse, når det gælder Tønder Kommune. Den har dog været højt på ønskesedlen gennem adskillige år.


Det viser, at man gerne vil investere i naturen, og det er et sted, der i den grad skal bruges.

Christa Jørgensen, Fagchef for natur og miljø i Tønder Kommune


Det fortæller Christa Jørgensen.

- Det her er kommunens første naturskole. Det var på en måde på tide, men vores er så også den eneste, der ligger så tæt på Vadehavet. Ønsket har været der længe, og så bød mulighederne sig med lokalerne, som Tønder Kommune købte, fortæller hun.

Fagchefen er da heller ikke i tvivl om, at de nye faciliteter ved Vidåslusen vil løfte hele området og Tønder Kommune generelt.

- Det løfter os i forhold til at have et sted, der kan opbygge identitet hos børnene. At kunne tilbyde dem den mulighed samt en masse læring er rigtig godt for os, understreger Christa Jørgensen.

Som naturskønt område sender Tønder Kommune også et klart signal med Tøndermarskens Naturskole.

- Det viser, at man gerne vil investere i naturen, og det er et sted, der i den grad skal bruges. Mulighederne for læring er der nemlig i høj grad, mener fagchefen.

Udenfor på den nye naturskole er der malet et rigt dyreliv på væggene - Naturligvis med klar rød tråd til livet i Vadehavet. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce