Annonce
Kolding

Fagforbund: - Voldsom udskiftning af medarbejdere i familieafdeling er et kæmpe nederlag for alle

Anne Jørgensen, der er formand for Dansk Socialrådgiverforenings region syd, påpeger, at den voldsomme udskiftning af socialrådgivere i det afsnit af Kolding Kommunes familierådgivning, der arbejder med børn, går ud over ansatte, arbejdsmiljø, forældre og børn. Foto: Colourbox
I Dansk Socialrådgiverforenings region syd følger formand Anne Jørgensen udviklingen i Kolding Kommunes familieafdeling. Hun understreger, at alle taber, når over halvdelen af medarbejderne i en afdeling stopper over otte måneder.

Kolding: - Det er en meget trist historie. Alle taber, når der er så stor en udskiftning blandt medarbejderne.

Det mener Anne Jørgensen, der er formand for Dansk Socialrådgiverforenings region syd. Baggrunden er, at 10 ud af de 17 socialrådgivere, der er ansat i familierådgivningens afdelingen for børn i alderen 0-12 år i Kolding, har sagt farvel til jobbet.

- Når en medarbejder stopper, går der et stykke tid, før den nye ansatte kører på 100 procent. Stillingen skal først genbesættes, så skal den nye kollega ind i sagerne og hele kommunens struktur.

Hun tænker også på de ansatte, der er stoppet.

- Jeg kender ikke grunden til hver enkel fratrædelse, men nogle af de fratrådte var sygemeldt. Generelt kan jeg sige, at de mange fratrædelser hænger sammen med, at der har været et kæmpe arbejdspres, og så ved jeg, at der er kommet en ny leder på.

Situationen berører også de medarbejdere, der bliver tilbage.

- De trækker jo et kæmpe læs hele tiden, selv om nye medarbejdere bliver ansat, og selv om kommunen hyrer vikarer ind. Jeg håber rigtig meget, at situationen vender. men det går som regel langsommere, end man tror. Det er gode initiativer som ekstra faglig sparring, dialogmøder og bedre oplæring af nye medarbejdere, som Kolding har sat i værk for at rette op på situationen, og vi følger udviklingen tæt.

Annonce

Det er meget utilfredsstillende for børn og forældre at få en ny socialrådgiver midt i et forløb, for så starter man ligesom forfra og skal igen krænge sit hjerteblod ud.

Anne Jørgensen, Dansk Socialrådgiverforening

Skidt for børn og familier

Anne Jørgensen påpeger, at den store udskiftning også er skidt for de børn og familier, der har brug for afdelingens hjælp.

- Selvfølgelig kan en ny medarbejder læse op på sagen, men der skal opbygges en relation mellem barnet, familien og socialrådgiveren, før alle problematikker kan graves frem. Man er nødt til at få alt på bordet, så socialrådgiveren har et fuldstændigt verdensbillede af, hvad det er for en familie, og hvad det er for et barn, for at kunne hjælpe på den rigtige måde. Og så er det meget utilfredsstillende for børn og forældre at få en ny socialrådgiver midt i et forløb, for så starter man ligesom forfra og skal igen krænge sin sjæl ud, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce