Annonce
Sydjylland

Fagforening er forundret over nyt VUC-drama

Gymnasieskolernes Lærerforening undrer sig over timingen af afsættelsen af VUC Syds bestyrelse. Foto: Lars Fahrendorff

Gymnasieskolernes Lærerforening er forundret over, at VUC Syds bestyrelse er blevet afsat nu og ikke tidligere. Bestyrelsesformanden håber, at skolens fremtid bliver sikret.

Fremtid: Skandalesagen mod VUC Syd har kørt i over i et år, og tirsdag valgte Undervisningsministeriet af afsætte skolens bestyrelse for i stedet at indsætte et midlertidigt styre.

VUC Syd fik ny bestyrelse i maj, og det forundrer Gymnasielærernes Lærerforening (GL), at bestyrelsen bliver afsat netop nu.

- Vi havde sådan set gerne set, at man langt tidligere havde håndteret bestyrelsen i stedet for nu, hvor man er i en genopbygningsfase, siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for GL's hovedbestyrelse.

Annonce

Håber fremtiden sikres

Hun forklarer, at hun ikke kender bevæggrunden omkring økonomi eller andet, der kan ligge til grund for beslutningen om at afsætte VUC Syds bestyrelse.

- Som formuleringen er fra ministeriet, så bliver vi bekymrede. Det ser ud til at være en alvorlig sag, siger hun.

Fagforeningen håber på, at skolens fremtidige drift nu kan blive sikret. Det, mener Annette Nordstrøm Hansen, må være den fornemmeste opgave for det midlertidige styre, der er blevet indsat i stedet for bestyrelsen.

- Det er vigtigt for os, at man sætter vind i alle sejl for at sørge for, at der kommer ro og stabilitet på institutionen. Vi synes, at det ville være en katastrofe, hvis Sønderjylland mister en skole af den størrelse, siger hun.

I alt 22 hf-undervisere er blevet fyret fra VUC Syd i forbindelse med skandalesagen. Det fik Annette Nordstrøm Hansen til i slutningen af august at melde ud, at GL med garanti ville rejse voldgiftssager på baggrund af nogle af fyringerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce