Annonce
Erhverv

Fagforening om Ryanair-overenskomst: - Der er stadig knaster

Ryanair holdt onsdag pressemøde sammen med Billund Lufthavn: Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Paul Hanna
To fagforeningsformænd glæder sig over positive signaler fra Ryanair i forhold til at tegne en dansk overenskomst. Men der venter stadig svære forhandlinger.

Arbejdsvilkår: Ryanair åbner base i Billund, og på et pressemøde lovede selskabet, at de cirka 60 lokale ansatte vil blive ansat på danske arbejdsvilkår. Både Ryanair og fagforeningen FPU - Flyvebranchens Personale Union fortæller, at der har været forhandlinger om en overenskomst i længere tid.

- Men overenskomsten er ikke på plads endnu, understreger FPU's formand, Thilde Mortensen Waast.

- Der er stadig en del knaster, siger hun.

Annonce

Hun vil ikke uddybe, hvad parterne er uenige om, da hun ikke ønsker "at forhandle gennem pressen".

FPU fik først nyheden om en dansk base i Billund fra oktober i år et kvarters tid før offentligheden. Det undrer Thilde Waast.

Dansk base kræver dansk aftale

Så længe Ryanair ikke har en dansk base, så behøver selskabet ikke at tegne en dansk overenskomst. FPU slår dog først, at fagforeningen ønsker, at overenskomsten er underskrevet, før basen i Billund åbner.

Thilde Waast er formand for FPU - Flyvebranchens Personale Union. PR-foto: Joan Dall

- Ryanair og alle andre selskaber er velkomne til at etablere sig i Danmark. Så længe de gør det på overenskomstdækkede vilkår, så tager vi imod alle luftfartsselskaber, siger hun.


Vi er selvfølgelig glade for, at de har den holdning, at vi skal nå at blive enige, inden basen åbnes.

Thilde Waast, formand for fagforeningen FPU


Og i forhold til at få den overenskomst, er hun yderst tilfreds med, at Ryanair på pressemødet lovede danske arbejdsvilkår i Billund Lufthavn:

- Vi er glade for, at de også har bekræftet i pressen, hvad vi har fornemmet på de forhandlinger, vi trods alt har haft i den seneste tid. Vi er selvfølgelig glade for, at de har den holdning, at vi skal nå at blive enige, inden basen åbnes, siger Thilde Waast.

Annonce

Glad HK-formand

HK var en af de fagforeninger, der støttede op i konflikten med Ryanair tilbage i 2015, og blandt andre Henny Fiskbæk, formand for HK Privat Sydjylland, var involveret.

- Jeg ser da med glæde frem til, at danskerne kan komme i gang med at flyve med Ryanair uden at have dårlig samvittighed over at flyve med et selskab uden overenskomst, siger hun.

- Det vil jeg da selv glæde mig over. Men indtil underskriften er der, vil jeg også tillade mig at sige: "Ja, ja - lad os nu se", siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce