Annonce
Vejen

Fagforening revser Vejen Kommunes spareforslag

Formand for BUPL Sydjylland Jonna Gudmundsen ser med bekymring på Vejen Kommunes første udkast til 2021-budgettet, hvor der lægges op til færre pædagogstillinger i institutionerne. Pressefoto: Maria Tuxen Hedegaard
Pædagogernes fagforbund "BUPL" ser særdeles kritisk på de besparelser i pædagogstillinger, som der foreløbig er lagt op til på Vejen Kommunes kommende budget.
Annonce

Vejen: I det foreløbige udkast til Vejen Kommunes budget for 2021 har økonomiudvalget lagt op til, at der skal være færre pædagoger i kommunens institutioner.

For vuggestuer, børnehaver og SFO’er vil man således gå fra at tildele midler svarende til 70 procent uddannede pædagoger pr. institution til 63 procent næste år, hvis det indledende budgetforslag vel at mærke kommer til at stå ved magt.

Under alle omstændigheder vækker det stor bekymring og forundring i BUPL Sydjylland.

- Det er klart, at det vil gå ud over den kvalitet, som børnene oplever i institutionerne. Pædagoger har jo en uddannelse, som giver dem en faglighed til at sikre børns trivsel, læring og udvikling, siger formand for BUPL Sydjylland Jonna Jul Gudmundsen og slår fast:


Jeg synes, det vil være en stærk forringelse af det børnetilbud, der er i Vejen Kommune, hvis man vælger at gå med denne besparelse.

Jonna Jul Gudmundsen, BUPL Sydjylland


- Jeg synes, det vil være en stærk forringelse af det børnetilbud, der er i Vejen Kommune, hvis man vælger at gå med denne besparelse.

Annonce

Stik imod hensigten

Forslaget om at sænke andelen af pædagoger i Vejen Kommunes institutioner står efter BUPL's opfattelse i skærende kontrast til ikke mindst regeringens såkaldte 'forståelsespapir', hvor der er en målsætning om på lidt længere sigt at indføre lovbundne minimumsnormeringer.

I forlængelse heraf har Vejen Kommune allerede fået 3,7 millioner kroner øremærket til at prioritere normeringerne i kommunens børnehaver og vuggestuer, og ifølge BUPL vælger man derfor i Vejen at give med den ene hånd, men tage med den anden.

- Det er meget ærgerligt, at man lokalt på den måde udhuler effekten af de penge, som jo skulle give et kvalitetsløft af hele børneområdet. Vi ved også, at forældrene faktisk har en forventning om, at pengene til minimusnormeringer bliver brugt på pædagoger, siger Jonna Jul Gudmundsen og henviser til en nyligt udgivet undersøgelse fra "Epinion".

Annonce

Ingen kommentarer

JydskeVestkysten har været i kontakt med udvalgsformanden for børn og unge i Vejen Kommune, Claus Kulmbach, som dog ikke ønsker at udtale sig om til de konkrete besparelser i forslaget, før alle høringssvar er kommet ind - og herefter andenbehandlet på næste byrådsmåde 6. oktober.

Jørgen Thøgersen, som står i spidsen for Socialdemokratiets byrådsgruppe, vil heller ikke lade sig interviewe på nuværende tidspunkt, men henviser dog til sin tale ved førstebehandlingen i byrådssalen 15. september. Her sagde han blandt andet:

- En besparelse, som for os gør rigtig ondt, er ændringen af tildelingsmodellen på dagtilbudsområdet. Det kommer til at betyde besparelser på omkring én millioner kroner og harmonerer ikke så godt med, at vi gerne vil sikre en bedre skolegang og bedre uddannelsesniveau for vores børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce