Annonce
Kolding

Fagre nye trickfilm-verden

BASTRUP: Regnbuen funkler i solen, blomsterne rejser sig og ryster vanddråberne af sig, mens solsorten begærligt drikker den friske regn. Så langt øjet rækker er der marker og gårde, og man må konstatere, at der er vitterligt dejligt ude på landet.

Men bag de hvidkalkede mure på Bastrup Gamle Skole lurer fremtiden og den fagre nye verden. Bastrup Trickfilm Studie, som er førende indenfor trickfilm metoden motion control, bor med sin kamerarobot midt i al idyllen.

Et computerstyret kæmpekamera hænger ned fra loftet i den romantiske gamle bygning og dækker hele det store rum. 12 meter i længden, fem meter i bredden og halvanden meter op og ned.

- Det, at den hænger ned fra loftet, betyder, at vi kan bygge større landskaber op og lave meget større scener. Da jeg fik den, var det den eneste af sin slags i Skandinavien, men nu er der vist to andre i Danmark, der laver noget tilsvarende, siger robottens far og ejer Bo Hovgaard, der selv i høj grad har bygget robotten og tilpasset den til sine specielle behov.

Kreativitet i centrum

Han startede for snart 25 år siden med at lave dukkefilm til Danmarks Radio, og lige siden har det været hans helt specielle niche. Her har han specialudstyret og en specialviden, som er helt unik. De erfaringer ledte hen til et samarbejde med Lego - et samarbejde, der nu har varet i mere end 20 år.

Produktpræsentationer, tv-videoer, tv-reklamer, salgsfilm og som det sidste nye: Lego Studios Steven Spielberg Movie Maker Set.

Her har han lavet syv små film med scener fra Spielbergs største film. Alt lige fra kulisser til dyr og personer er lavet i Lego, og sælges sammen med klodser, et webcam og et redigeringsprogram.

- Det var alle tiders produktion. Det skulle lære børnene at lave film - lære dem, alt det, vi selv går og laver til hverdag og synes er smaddersjovt. I redigeringsprogrammet er der en lille forklaring på, hvordan man får dukker til at gå og ting til at flyve på film. Det går simpelt hen ud på at stimulere deres kreativitet, få dem til at bruge computeren som værktøj i stedet for som underholdning og få dem ind i den verden, som vi selv er så fascinerede af. Det er noget af det mest spændende, vi har haft med at gøre i forhold til Lego, siger Bo Hovgaard, der blandt andet også har lavet mange jobs for hvidevarefabrikanten Blomberg.

Film om vindmøller

Men manden bag Bastrup Trickfilmstudie har også lavet meget andet end dukkefilm og reklamer.

Seneste produktion er en film om vindmøller og vindenergi. Out of the Blue, eller Ud Af Det Blå, som den hedder på dansk, er kun lige netop blevet færdig.... men så er det også to år siden, de første spæde skridt blev taget til den.

Filmen er beregnet til undervisningsbrug og til folk, som gerne vil vide mere om vindmøller og vindenergi - selv har Bo Hovgaard og hans kone gennem mange år haft en andel i en vindmølle, og efter at have lavet filmen, er der ikke meget, de ikke ved om vindkraft.

- Når jeg laver en film, bliver jeg opslugt af det. Mens det står på, tænker og drømmer man om det. Det er noget af det gode ved det her: Der er masser af afveksling med mange forskellige projekter, som man bliver dybt engageret i gennem en periode, men når det er slut, er jeg igen en fri mand, og kan selv bestemme, hvad jeg så vil, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Andrea fik sit store gennembrud i Retfærdighedens Ryttere: Nu spiller hun med i ny stor Netflix-serie

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Sydjylland

Nu får vi friheden tilbage, men følelserne er blandede:  - Hvis pandemien er slut, skal jeg se det, før jeg tror det

Tønder For abonnenter

Murbrokker, glas og bjælker falder ned fra byggeri: - Vi har tre små børn og en hund, der jævnligt går rundt i haven

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce