Annonce
Kolding

Fagre nye trickfilm-verden

BASTRUP: Regnbuen funkler i solen, blomsterne rejser sig og ryster vanddråberne af sig, mens solsorten begærligt drikker den friske regn. Så langt øjet rækker er der marker og gårde, og man må konstatere, at der er vitterligt dejligt ude på landet.

Men bag de hvidkalkede mure på Bastrup Gamle Skole lurer fremtiden og den fagre nye verden. Bastrup Trickfilm Studie, som er førende indenfor trickfilm metoden motion control, bor med sin kamerarobot midt i al idyllen.

Et computerstyret kæmpekamera hænger ned fra loftet i den romantiske gamle bygning og dækker hele det store rum. 12 meter i længden, fem meter i bredden og halvanden meter op og ned.

- Det, at den hænger ned fra loftet, betyder, at vi kan bygge større landskaber op og lave meget større scener. Da jeg fik den, var det den eneste af sin slags i Skandinavien, men nu er der vist to andre i Danmark, der laver noget tilsvarende, siger robottens far og ejer Bo Hovgaard, der selv i høj grad har bygget robotten og tilpasset den til sine specielle behov.

Kreativitet i centrum

Han startede for snart 25 år siden med at lave dukkefilm til Danmarks Radio, og lige siden har det været hans helt specielle niche. Her har han specialudstyret og en specialviden, som er helt unik. De erfaringer ledte hen til et samarbejde med Lego - et samarbejde, der nu har varet i mere end 20 år.

Produktpræsentationer, tv-videoer, tv-reklamer, salgsfilm og som det sidste nye: Lego Studios Steven Spielberg Movie Maker Set.

Her har han lavet syv små film med scener fra Spielbergs største film. Alt lige fra kulisser til dyr og personer er lavet i Lego, og sælges sammen med klodser, et webcam og et redigeringsprogram.

- Det var alle tiders produktion. Det skulle lære børnene at lave film - lære dem, alt det, vi selv går og laver til hverdag og synes er smaddersjovt. I redigeringsprogrammet er der en lille forklaring på, hvordan man får dukker til at gå og ting til at flyve på film. Det går simpelt hen ud på at stimulere deres kreativitet, få dem til at bruge computeren som værktøj i stedet for som underholdning og få dem ind i den verden, som vi selv er så fascinerede af. Det er noget af det mest spændende, vi har haft med at gøre i forhold til Lego, siger Bo Hovgaard, der blandt andet også har lavet mange jobs for hvidevarefabrikanten Blomberg.

Film om vindmøller

Men manden bag Bastrup Trickfilmstudie har også lavet meget andet end dukkefilm og reklamer.

Seneste produktion er en film om vindmøller og vindenergi. Out of the Blue, eller Ud Af Det Blå, som den hedder på dansk, er kun lige netop blevet færdig.... men så er det også to år siden, de første spæde skridt blev taget til den.

Filmen er beregnet til undervisningsbrug og til folk, som gerne vil vide mere om vindmøller og vindenergi - selv har Bo Hovgaard og hans kone gennem mange år haft en andel i en vindmølle, og efter at have lavet filmen, er der ikke meget, de ikke ved om vindkraft.

- Når jeg laver en film, bliver jeg opslugt af det. Mens det står på, tænker og drømmer man om det. Det er noget af det gode ved det her: Der er masser af afveksling med mange forskellige projekter, som man bliver dybt engageret i gennem en periode, men når det er slut, er jeg igen en fri mand, og kan selv bestemme, hvad jeg så vil, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Så er den elektroniske fisseman sat op igen: Måske har den allerede virket

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Kolding

Se billederne: Det summede af liv, da der efter to års corona-pause igen var majmarked i midtbyen

Annonce