Annonce
Danmark

FAKTA: 25 milliarder kroner skal sætte gang i økonomien

Finansminister Nicolai Wammen præsenterer aftalen med aftalepartierne ved et pressemøde i Finansministeriet onsdag 2. december 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Et flertal i Folketinget er enig om en pakke, der skal støtte økonomien under covid-19.
Annonce

For at støtte økonomien under covid-19 har et stort flertal i Folketinget besluttet at sende 25 milliarder kroner ud i en såkaldt stimuli-pakke.

Bag aftalen står Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet. Dermed er Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Frie Grønne og Liberal Alliance ikke en del af aftalen.

Læs om indholdet i aftalen her:

* Udbetaling af de resterende feriepenge:

- De sidste to ugers feriepenge kan blive udbetalt til marts. De første tre har været mulige at få udbetalt frem til 1. december. Personer, der ikke har fået de første tre uger udbetalt, kan vælge at få dem udbetalt til marts.

- Finansministeriet vurderer, at der er 45 milliarder kroner tilbage, der ikke er udbetalt, og at 24 milliarder af disse vil blive udbetalt.

- Det menes at skabe 5000 arbejdspladser på kort sigt.

- Det er virksomhederne, der sidder på de indefrosne feriepenge. Derfor udbetaler staten pengene på vegne af virksomhederne.

* Eksportstøttepakke:

- I 2021, 2022 og 2023 vil der blive givet 575 millioner kroner hvert år til at støtte eksporten og dermed danske job.

- Her vil der specielt blive fokuseret på støtte til eksport af grønne løsninger, men også til eksempelvis rådgivning.

* Forlængelse af hjælpepakker:

- De eksisterende hjælpepakker bliver forlænget til og med februar. Det handler om blandt andet lønkompensation og støtte til virksomheder med omsætningstab.

- Det vurderes at koste 2,3 milliarder kroner.

Kilde: Finansministeriet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce