Annonce
Esbjerg

Fakta bekræfter: Vi åbner ny butik med Bip & Betal i Esbjerg

Dagligvarekunderne i Esbjerg får næste år et moderne Fakta-lavprissupermarked, hvor de selv kan vælge, om de vil springe kassekøen over og selv scanne varer ind. Arkivfoto: Morten Marboe.

Moderne udgave af Fakta-butikkerne åbner på hjørnet af Strandby Kirkevej og Kvaglundvej sammen med beboelsesejendom, der lige nu er under opførelse.

Annonce

Esbjerg: Dagligvarekunderne i Esbjerg får næste år et moderne Fakta-lavprissupermarked, hvor de selv kan vælge, om de vil springe kassekøen over og selv scanne varer ind, men samtidig mister kunderne formentlig også to Fakta-butikker.

Sådan ventes det samlede regnestykke efter avisens oplysninger at se ud, når Coop planlægger at åbne en ny Fakta-butik på hjørnet af Strandby Kirkevej og Kvaglundvej, hvor tidligere virksomheden Grafisk Trykcenter lå.

Coop købte sidste år grunden for 3,5 millioner kroner lige ved siden af en kommende beboelsesejendom med 30 treværelses-lejligheder på Niels Lambertsens Vej. Planen er, at Fakta placeres i stueetagen af byggeriet, som opføres af Boligforeningen Fremad.

Butikker i Esbjerg

Fakta-kæden har i dag 12 butikker placeret i Esbjerg på adresserne Storegade, Jernbanegade, Marievej, Tordenskjoldsgade, Hjertingvej, Spangsbjerg Møllevej, Vandmandens Kvarter og Havborgvej samt i Kvaglund Centret, Sædding Centret og i Esbjerg Storcenter.

Annonce

Rygter om lukninger

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop, bekræfter, at man planlægger at åbne en ny butik i Esbjerg i foråret 2020.

- Det bliver et moderne lavprissupermarked, som vi kalder det nye Fakta. Her er større udvalg i forhold til de gamle discountbutikker, specielt inden for frisk frugt & grønt, kød og pålæg. Generelt lægges der vægt på kvalitet, men stadig med faste lave priser samtidig med, at det skal være hurtigt og nemt at handle ind. Derfor vil butikken også have Bip & Betal, hvor Coop-medlemmer kan gå uden om kassekøen ved at scanne varerne med deres mobiltelefon og lægge varerne direkte ned i deres indkøbsnet, oplyser Jens Juul Nielsen.

Ifølge avisens oplysninger spekuleres der imidlertid også i, at Fakta-butikkerne på både Marievej og Hermodsvej, som de to nærmeste Fakta-butikker i forhold til den nye på hjørnet af Kvaglundvej og Strandby Kirkevej, vil lukke.

Hertil oplyser Coops informationsdirektør:

- Der er ikke tager yderligere beslutning på nuværende tidspunkt.

Esbjerg har aktuelt 12 Fakta-butikker.

Sidste år lukkede Coop 47 Fakta-butikker over hele landet, heriblandt butikken på Randersvej i Esbjerg. Fakta på Randersvej åbnede i oktober 2011 og fik kort tid efter SuperBrugsen som nabo. Konceptet med de to Coop-butikker side om side blev dog aldrig nogen succes, og i begyndelsen af 2013 lukkede SuperBrugsen sine butikker på både Randersvej og i Sædding Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce