Annonce
Sport

FAKTA: Derfor kunne Barcelona hente Braithwaite nu

David Klein/Reuters

En særregel i Spanien betyder, at FC Barcelona kunne hente Martin Braithwaite til klubben.

Annonce

Den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite er skiftet til FC Barcelona fra Leganes. Det blev offentliggjort torsdag.

Men hvordan kunne det overhovedet komme på tale, når transfervinduet er lukket i Spanien?

Forklaringen følger her:

* I den bedste spanske fodboldrække, Primera Division, er der en særregel, som tillader klubber at hente en erstatning, hvis en spiller bliver skadet i mere end fem måneder, efter at transfervinduet er lukket.

* Klubben skal bevise spillerens skade med en gyldig lægeerklæring.

* Spilleren, som klubben henter, skal være klubløs eller spille i Spanien, og spilleren vil ikke kunne deltage i de europæiske klubturneringer såsom Champions League.

* Barcelona har fået dispensation til at hente en spiller, fordi klubben opfylder kriteriet om at have en spiller, der har pådraget sig en langvarig skade.

* Barcelona-angriberen Ousmane Dembélé blev skadet i starten af februar og meldt ude i seks måneder, hvilket svarer til resten af sæsonen.

* I forvejen er Barcelona-angriberen Luis Suarez meldt ude med en skade i fire måneder. Skaden til Suarez var i sig selv ikke nok til at lade Barcelona få tilladelse til at hente en erstatning, men det øger klubbens behov for en angriber.

Kilde: BBC.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Annonce