Annonce
Billund

Fakta i Billund lukker for sidste gang fredag klokken 16

Mona Johannesen sætter lidt varer op på de meget tomme hylder i Fakta. Fredag eftermiddag lukker butikken for sidste gang. Foto: Martin Ravn

Fakta-butikken på Gammelbro i Billund er efterhånden mere eller mindre tømt for varer. Butikken skal lukke, og efter planen er det fredag klokken 16, at dørene lukkes for sidste gang.

Billund: Fredag eftermiddag lukker dørene efter planen for sidste gang hos Fakta på Gammelbro i Billund.

Coop, som ejer Fakta-butikkerne, besluttede for en måned siden at lukke 47 butikker på landsplan, og en af dem var forretningen i Billund. Butikken har ikke formået at give det fornødne overskud og lukker derfor.

I løbet af denne uge er de tilbageværende varer i butikken blevet solgt til halv pris, og det har især i ugens begyndelse givet en god strøm af kunder.

- Mandag morgen, da vi begyndte at sælge varerne til 50 procent af prisen, var der kø udenfor, da vi åbnede. Det fortsatte helt til klokken 21, så der var et stort rykind. Det fortsatte faktisk tirsdag, fortæller Mona Johannesen, som er 1. assistent hos Fakta i Billund.

47 butikker lukker

I midten af april offentliggjorde Coop, som ejer Fakta-butikkerne, at det blev nødvendigt at lukke 47 Fakta-butikker på landsplan.

En af de 47 butikker, som fik dødsstødet, var forretningen i Billund. Coop begrundede lukningen med, at butikken længe har kørt med underskud, og at der ikke umiddelbart var udsigt til at få det ændret.

Dermed er der fire dagligvarebutikker tilbage i Billund: Super Brugsen, ABC Lavpris, Rema 1000 og Netto.

I hele denne uge er de resterende varer i Fakta blevet solgt til halv pris. Det har fået en del kunder til at kigge forbi. Foto: Martin Ravn

Lukning med vemod

Helt til det sidste oplever Mona Johannesen, at kunderne kommer forbi butikken.

- Der bliver ved med at være en god strøm af kunder, som kommer for at se, om de kan gøre et sidste godt kup, siger hun.

Coop gav som begrundelse for at lukke forretningen i Billund, at den længe har kørt med underskud, og at der ikke umiddelbart er udsigt til, at den igen kan komme til at køre med overskud. Det betyder dog ikke, at forretningen ikke har haft sine faste kunder, som er kede af, at de ikke længere får mulighed for at handle i Fakta.

- Rigtig mange af de faste kunder, især de ældre, er kede af det, så det er med vemod, at vi lukker. Det er en god, lille butik, siger Mona Johannesen.

De faste kunder må fremover i stedet krydse gaden for at komme i enten ABC Lavpris eller Rema 1000 eller gå yderligere et par hundrede meter for at komme i Netto eller Super Brugsen, når de skal gøre deres daglige indkøb.

Et besøg i Fakta afslører, at der ikke er mange varer tilbage på hylderne. Der bliver heller ikke fyldt op, for fredag eftermiddag lukker butikken for sidste gang. Foto: Martin Ravn
Annonce

Ikke overrasket

At butikken i Billund var en af dem, der blev udpeget til at skulle lukkes, kom for de lokale medarbejdere ikke som det helt store chok. Massiv byggeri har gennem flere år gjort Billunds bymidte rodet, og Super Brugsens flytning væk fra Butikstorvet har gjort det hele en smule vanskeligere. Derfor var snakken om, at butikken var i farezonen for at blive lukket, i gang.

- Der var da lidt rygter. Det store Lego-byggeri har jo betydet, at vi har været lukket lidt inde. Der var snak om, at vi skulle prøve at tage turistsæsonen med for at se, om det kunne give noget, men nu endte det med at blive sådan her, siger Mona Johannesen, der endnu ikke ved, hvad hun skal foretage sig, når hun ikke længere har en Fakta i Billund at passe.

De øvrige faste medarbejdere på dagholdet er kommet videre i andre job, men Mona Johannesen, der privat bor i Vorbasse, mangler endnu en kommende arbejdsgiver. Ved indgangen til august er hun ledig, hvis der ikke i mellemtiden sker noget nyt.

- Hvis jeg ikke finder et andet job, skal jeg omplaceres i en anden Fakta i de to måneder indtil den 31. juli. Men jeg håber da, at jeg har fundet et andet job inden, fortæller Mona Johannesen.

Fakta i Billund har haft tre fuldtidsansatte på dagholdet, ligesom nogle fleksjobbere har været tilknyttet.

Fredag eftermiddag lukker Fakta i Billund for sidste gang. Foto: Martin Ravn
Fredag eftermiddag lukker Fakta i Billund for sidste gang. Foto: Martin Ravn
Annonce
Navne For abonnenter

Lokalredaktøren anbefaler: Disse inspirerende mennesker bør du læse om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce