Annonce
Billund

Fakta i Billund lukker for sidste gang fredag klokken 16

Mona Johannesen sætter lidt varer op på de meget tomme hylder i Fakta. Fredag eftermiddag lukker butikken for sidste gang. Foto: Martin Ravn

Fakta-butikken på Gammelbro i Billund er efterhånden mere eller mindre tømt for varer. Butikken skal lukke, og efter planen er det fredag klokken 16, at dørene lukkes for sidste gang.

Billund: Fredag eftermiddag lukker dørene efter planen for sidste gang hos Fakta på Gammelbro i Billund.

Coop, som ejer Fakta-butikkerne, besluttede for en måned siden at lukke 47 butikker på landsplan, og en af dem var forretningen i Billund. Butikken har ikke formået at give det fornødne overskud og lukker derfor.

I løbet af denne uge er de tilbageværende varer i butikken blevet solgt til halv pris, og det har især i ugens begyndelse givet en god strøm af kunder.

- Mandag morgen, da vi begyndte at sælge varerne til 50 procent af prisen, var der kø udenfor, da vi åbnede. Det fortsatte helt til klokken 21, så der var et stort rykind. Det fortsatte faktisk tirsdag, fortæller Mona Johannesen, som er 1. assistent hos Fakta i Billund.

47 butikker lukker

I midten af april offentliggjorde Coop, som ejer Fakta-butikkerne, at det blev nødvendigt at lukke 47 Fakta-butikker på landsplan.

En af de 47 butikker, som fik dødsstødet, var forretningen i Billund. Coop begrundede lukningen med, at butikken længe har kørt med underskud, og at der ikke umiddelbart var udsigt til at få det ændret.

Dermed er der fire dagligvarebutikker tilbage i Billund: Super Brugsen, ABC Lavpris, Rema 1000 og Netto.

I hele denne uge er de resterende varer i Fakta blevet solgt til halv pris. Det har fået en del kunder til at kigge forbi. Foto: Martin Ravn

Lukning med vemod

Helt til det sidste oplever Mona Johannesen, at kunderne kommer forbi butikken.

- Der bliver ved med at være en god strøm af kunder, som kommer for at se, om de kan gøre et sidste godt kup, siger hun.

Coop gav som begrundelse for at lukke forretningen i Billund, at den længe har kørt med underskud, og at der ikke umiddelbart er udsigt til, at den igen kan komme til at køre med overskud. Det betyder dog ikke, at forretningen ikke har haft sine faste kunder, som er kede af, at de ikke længere får mulighed for at handle i Fakta.

- Rigtig mange af de faste kunder, især de ældre, er kede af det, så det er med vemod, at vi lukker. Det er en god, lille butik, siger Mona Johannesen.

De faste kunder må fremover i stedet krydse gaden for at komme i enten ABC Lavpris eller Rema 1000 eller gå yderligere et par hundrede meter for at komme i Netto eller Super Brugsen, når de skal gøre deres daglige indkøb.

Et besøg i Fakta afslører, at der ikke er mange varer tilbage på hylderne. Der bliver heller ikke fyldt op, for fredag eftermiddag lukker butikken for sidste gang. Foto: Martin Ravn
Annonce

Ikke overrasket

At butikken i Billund var en af dem, der blev udpeget til at skulle lukkes, kom for de lokale medarbejdere ikke som det helt store chok. Massiv byggeri har gennem flere år gjort Billunds bymidte rodet, og Super Brugsens flytning væk fra Butikstorvet har gjort det hele en smule vanskeligere. Derfor var snakken om, at butikken var i farezonen for at blive lukket, i gang.

- Der var da lidt rygter. Det store Lego-byggeri har jo betydet, at vi har været lukket lidt inde. Der var snak om, at vi skulle prøve at tage turistsæsonen med for at se, om det kunne give noget, men nu endte det med at blive sådan her, siger Mona Johannesen, der endnu ikke ved, hvad hun skal foretage sig, når hun ikke længere har en Fakta i Billund at passe.

De øvrige faste medarbejdere på dagholdet er kommet videre i andre job, men Mona Johannesen, der privat bor i Vorbasse, mangler endnu en kommende arbejdsgiver. Ved indgangen til august er hun ledig, hvis der ikke i mellemtiden sker noget nyt.

- Hvis jeg ikke finder et andet job, skal jeg omplaceres i en anden Fakta i de to måneder indtil den 31. juli. Men jeg håber da, at jeg har fundet et andet job inden, fortæller Mona Johannesen.

Fakta i Billund har haft tre fuldtidsansatte på dagholdet, ligesom nogle fleksjobbere har været tilknyttet.

Fredag eftermiddag lukker Fakta i Billund for sidste gang. Foto: Martin Ravn
Fredag eftermiddag lukker Fakta i Billund for sidste gang. Foto: Martin Ravn
Annonce
Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Billund

Politi skulle anholde mand, der ikke dukkede op i fogedretten: 12 planter vakte politiets opmærksomhed

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Annonce