Annonce
Indland

Isolation, test og bøder: Få styr på de nye indrejse-regler

Rejsende til Danmark skal fra søndag isolere sig i ti dage efter indrejse. Der er dog nogle undtagelser.

Fra søndag skal borgere, der rejser til Danmark, som udgangspunkt gå i isolation og lade sig teste for coronavirus.

Reglerne gælder til 28. februar, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Nedenfor kan du læse mere om reglerne, herunder hvilke undtagelser der gælder:

* Alle, der fra søndag den 7. februar rejser ind i Danmark, skal gå i isolation i ti dage. Man må bryde isolationen, hvis man efter fjerdedagen fra indrejsetidspunktet har fået foretaget en pcr-test, der er negativ.

* Reglerne om test og isolation gælder, ligegyldigt om man rejser ind i Danmark via en lufthavn eller ved sø- og landegrænser.

* Desuden skal de, der ankommer i Danmark med fly fra udlandet, have taget en lyntest for coronavirus, inden de forlader lufthavnen.

* Hvis der ikke er faciliteter til lyntest i lufthavnen, skal man have foretaget en et andet sted inden for 24 timer efter indrejsen.

* Rejser man til Danmark via sø- og landegrænser, skal man tage en lyntest inden for et døgn efter indrejse.

* Børn under 15 år er ikke omfattet. Det samme gælder personer, der af medicinske årsager eller på grund af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få taget en lyntest.

* Hvis man bryder reglerne, risikerer man en bøde på 3500 i førstegangstilfælde.

* Der er nogle undtagelser til reglerne. Eksempelvis behøver man ikke at gå i isolation, hvis man har bopæl i grænselandet. Grænselandet defineres på hjemmesiden www.coronasmitte.dk som Slesvig-Holsten, Sydsverige (Blekinge og Skåne Län) og Västsverige (Hallands og Västra Götalands Län).

* Det samme gælder for visse personer, der "hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde". Det kan eksempelvis være besætning på luftfartøjer, i tog, bus eller taxi.

* Udlændinge, der rejser ind i Danmark for at udføre arbejde, levere varer eller tjenesteydelser i eller ud af Danmark eller har andre anerkendelsesværdige formål, er heller ikke omfattet af isolationskravet. Det gælder udelukkende for den periode, det anerkendelsesværdige formål varer.

Kilder: Transportministeriet, bekendtgørelse om krav om test og isolation efter indrejse i Danmark i forbindelse med håndtering af covid-19, coronasmitte.dk.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce