Annonce
Billund

Fakta lukker butikken i Billund: - Den har kørt med underskud længe

Fakta i Billund lukker senest den 21. maj. Arkivfoto.

Senest den 21. maj lukker dørene for sidste gang i Fakta i Billund. Coop har besluttet at lukke forretningen, som kører med underskud.

Billund: Om en måned er det slut med at handle i Fakta i Billund. Coop, som ejer Fakta-butikkerne, har besluttet at lukke 47 butikker på landsplan, og en af de butikker, som får kniven, er altså den i Billund.

- Den har kørt med underskud længe, og der er ikke udsigt til, at den kommer til at give overskud, siger informationsdirektør hos Coop, Jens Juul Nielsen, om årsagen til, at det netop er forretningen i Billund, som er blevet udpeget som en af dem, der skal lukkes.

- Vi har 355 butikker, som er inde i en positiv udvikling, og så har vi nogle, der uanset medarbejdernes store indsats har slæbt underskud hjem år efter år. Når vi kan se, at de ikke kan vendes, så koncentrerer vi os om de 355 andre, tilføjer Jens Juul Nielsen.

Annonce

Den har kørt med underskud længe, og der er ikke udsigt til, at den kommer til at give overskud.

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop, om Fakta i Billund

Butikken skal tømmes

Senest den 21. maj bliver dørene til Fakta lukket for sidste gang. Det er dog muligt, at det allerede kommer til at ske tidligere. Det afhænger af, om det lykkes at få solgt de varer, der er i butikken.

- Vi skal have tømt butikken, så hvis den er tømt inden dato, så lukker den før, siger Jens Juul Nielsen.

Fakta lå i mange år som nabo til Super Brugsen, men siden brugsen flyttede til den nybyggede butik på Vejlevej, har Fakta ligget isoleret. Desuden er Rema 1000 for få år siden kommet til byen, ligesom Dansk Supermarked har puttet mange penge i en renovering af Netto. Desuden er det almindeligt kendt, at Lidl gerne vil til byen og leder efter en attraktiv placering i Billund.

Medarbejderne bliver fyret

De mange medarbejdere, som har stået for butikken i Billund, kan altså inden længe stå uden job. Jens Juul Nielsen garanterer dog, at Coop i det omfang, det måtte være muligt, vil forsøge at finde et job til dem et andet sted internt i koncernen.

- Medarbejderne bliver opsagt, men i videst mulige omfang forsøger vi at finde job til dem andre steder i Fakta eller i Coop-familien. Så vi gør, hvad vi kan for at finde job til dem et andet sted, lyder det fra Jens Juul Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce