Annonce
Esbjerg

Fakta lukker to butikker og åbner flagskib i Esbjerg

Fakta åbner en ny butik, men lukker også to i Esbjerg.
Fakta lukker sine butikker i Esbjerg på Hermodsvej og Marievej. Til gengæld åbner kæden en ny topmoderne butik på hjørnet af Kvaglundvej og Strandby Kirkevej.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg får næste år et nyt, topmoderne lavprissupermarked på Niels Lambertsensvej, nærmere betegnet på hjørnet at Strandby Kirkevej og Kvaglundvej, hvor tidligere Grafisk Trykcenter drev virksomhed.

Den nye Fakta bliver en 800 kvadratmeter stor butik og åbningen, som kæden lover bliver med et brag af en fest, sker den 27. marts 2020.

I samme forbindelse lukker Fakta-butikkerne på Hermodsvej og på Marievej, som begge ligger i umiddelbar nærhed af den nye butik. Disse to butikker lukker i løbet af foråret.

Det oplyser Fakta i en pressemeddelelse.

- Med sammenlægningen af de to mindre, ældre butikker til en stor kan vi tilbyde kunderne en langt bedre indkøbsoplevelse med mere plads til frisk frugt/grønt og andre ferskvarer, for eksempel brød fra egen bake off, i nye, mere spændende rammer, siger kædedirektør John Hornbech Christensen, Fakta, i pressemeddelelsen.

I forbindelse med åbningen af den nye Fakta, åbner også et nyt OK anlæg med vaskehal.

Med sammenlægningen af de to mindre, ældre butikker til en stor kan vi tilbyde kunderne en langt bedre indkøbsoplevelse.

John Hornbech Christensen, kædedirektør, Fakta.

Annonce

Der kommer også boliger

Tidligere i år var Fakta ude med besked om, at kædens nye butik i Esbjerg bliver det såkaldte bip & betal koncept , hvor kunderne kan springe køen over og selv scanne varer ind. Dengang sagde informationsdirektør Jens Juul Nielsen:

- Det bliver et moderne lavprissupermarked, som vi kalder det nye Fakta. Her er større udvalg i forhold til de gamle discountbutikker, specielt inden for frisk frugt & grønt, kød og pålæg. Generelt lægges der vægt på kvalitet, men stadig med faste lave priser samtidig med, at det skal være hurtigt og nemt at handle ind. Derfor vil butikken også have Bip & Betal, hvor Coop-medlemmer kan gå uden om kassekøen ved at scanne varerne med deres mobiltelefon og lægge varerne direkte ned i deres indkøbsnet.

Coop købte sidste år hjørnegrunden for 3,5 millioner kroner lige ved siden af en kommende beboelsesejendom med 30 treværelses-lejligheder på Niels Lambertsens Vej. Planen er, at Fakta placeres i stueetagen af byggeriet, som opføres af Boligforeningen Fremad.

Med et nyt lavprissupermarked og to, der lukker, vil Fakta fremover have 10 butikker i Esbjerg på adresserne Storegade, Jernbanegade, Tordenskjoldsgade, Hjertingvej, Spangsbjerg Møllevej, Vandmandens Kvarter, Havborgvej, Kvaglund Centret, Sædding Centret og i Esbjerg Storcenter.

Sidste år lukkede Coop 47 Fakta-butikker over hele landet, heriblandt butikken på Randersvej i Esbjerg. Fakta på Randersvej åbnede i oktober 2011 og fik kort tid efter SuperBrugsen som nabo. Konceptet med de to Coop-butikker side om side blev dog aldrig nogen succes, og i begyndelsen af 2013 lukkede SuperBrugsen sine butikker på både Randersvej og i Sædding Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce