Annonce
Esbjerg

Fakta lukker to butikker og åbner flagskib i Esbjerg

Fakta åbner en ny butik, men lukker også to i Esbjerg.
Fakta lukker sine butikker i Esbjerg på Hermodsvej og Marievej. Til gengæld åbner kæden en ny topmoderne butik på hjørnet af Kvaglundvej og Strandby Kirkevej.

Esbjerg: Esbjerg får næste år et nyt, topmoderne lavprissupermarked på Niels Lambertsensvej, nærmere betegnet på hjørnet at Strandby Kirkevej og Kvaglundvej, hvor tidligere Grafisk Trykcenter drev virksomhed.

Den nye Fakta bliver en 800 kvadratmeter stor butik og åbningen, som kæden lover bliver med et brag af en fest, sker den 27. marts 2020.

I samme forbindelse lukker Fakta-butikkerne på Hermodsvej og på Marievej, som begge ligger i umiddelbar nærhed af den nye butik. Disse to butikker lukker i løbet af foråret.

Det oplyser Fakta i en pressemeddelelse.

- Med sammenlægningen af de to mindre, ældre butikker til en stor kan vi tilbyde kunderne en langt bedre indkøbsoplevelse med mere plads til frisk frugt/grønt og andre ferskvarer, for eksempel brød fra egen bake off, i nye, mere spændende rammer, siger kædedirektør John Hornbech Christensen, Fakta, i pressemeddelelsen.

I forbindelse med åbningen af den nye Fakta, åbner også et nyt OK anlæg med vaskehal.

Annonce

Med sammenlægningen af de to mindre, ældre butikker til en stor kan vi tilbyde kunderne en langt bedre indkøbsoplevelse.

John Hornbech Christensen, kædedirektør, Fakta.

Der kommer også boliger

Tidligere i år var Fakta ude med besked om, at kædens nye butik i Esbjerg bliver det såkaldte bip & betal koncept , hvor kunderne kan springe køen over og selv scanne varer ind. Dengang sagde informationsdirektør Jens Juul Nielsen:

- Det bliver et moderne lavprissupermarked, som vi kalder det nye Fakta. Her er større udvalg i forhold til de gamle discountbutikker, specielt inden for frisk frugt & grønt, kød og pålæg. Generelt lægges der vægt på kvalitet, men stadig med faste lave priser samtidig med, at det skal være hurtigt og nemt at handle ind. Derfor vil butikken også have Bip & Betal, hvor Coop-medlemmer kan gå uden om kassekøen ved at scanne varerne med deres mobiltelefon og lægge varerne direkte ned i deres indkøbsnet.

Coop købte sidste år hjørnegrunden for 3,5 millioner kroner lige ved siden af en kommende beboelsesejendom med 30 treværelses-lejligheder på Niels Lambertsens Vej. Planen er, at Fakta placeres i stueetagen af byggeriet, som opføres af Boligforeningen Fremad.

Med et nyt lavprissupermarked og to, der lukker, vil Fakta fremover have 10 butikker i Esbjerg på adresserne Storegade, Jernbanegade, Tordenskjoldsgade, Hjertingvej, Spangsbjerg Møllevej, Vandmandens Kvarter, Havborgvej, Kvaglund Centret, Sædding Centret og i Esbjerg Storcenter.

Sidste år lukkede Coop 47 Fakta-butikker over hele landet, heriblandt butikken på Randersvej i Esbjerg. Fakta på Randersvej åbnede i oktober 2011 og fik kort tid efter SuperBrugsen som nabo. Konceptet med de to Coop-butikker side om side blev dog aldrig nogen succes, og i begyndelsen af 2013 lukkede SuperBrugsen sine butikker på både Randersvej og i Sædding Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce