Annonce
Indland

FAKTA: Netværk er tiltalt for hvidvask for en halv milliard

"Operation Greed" er politiets navn for en sag, som drejer sig om påstået hvidvask for 530 millioner kroner.
Annonce

17 mænd og tre firmaer er tiltalt i den enorme sag kendt som "Operation Greed". Den ventes først at blive afgjort i begyndelsen af 2021.

Første retsmøde i sagen, der føres ved Københavns Byret, blev afholdt helt tilbage i december 2018.

Her følger fakta om sagen:

* 17 mænd og tre selskaber er tiltalt i en sag om hæleri (hvidvask) af cirka 530 millioner kroner. Desuden blev statskassen snydt for omkring 297 millioner kroner i A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag, hævdes det.

* Netværket udgjorde en kriminel servicevirksomhed, lyder påstanden. Kunder var op til 1000 firmaer. De havde udført sort arbejde inden for rengøring, nedrivning og transport. Og de havde brug for fakturaer.

* I 12 såkaldte skraldeselskaber, heriblandt Angel's Manpower og Soendergren Enterprise, blev der fremstillet mere end 5000 fakturaer. Efter betaling fik firmaerne beløbene retur i kontanter minus 15 eller 13 procent, mener anklagerne.

* I en kontorcontainer og på A Hotels i Brøndby blev de fleste kriminelle aktiviteter planlagt og udført, påstås det.

* Politiet indledte efterforskningen i begyndelsen af 2017.

* Undervejs blev der brugt skygning, hemmelige ransagninger af computere, aflytning og andre metoder. Anholdelserne skete 10. oktober 2017. Fem af de 17 mænd har været varetægtsfængslet lige siden.

* Værdier for 88 millioner kroner er beslaglagt. Heriblandt en Mercedes-Benz, diamantringe, guldbarrer fra en bankboks i Frankfurt og friværdier af ejendomme og ejerlejligheder i Albertslund, Dragør, Frederiksværk, Helsinge, Helsingør, København, Nakskov, Rødby, Stege og andre steder.

* Tre brødre er blandt de anklagede. Familiens base var en villa i Dragør. To af brødrene samt to andre mænd anklages for at udgøre kernen i netværket. Den ene bror har drevet hotel på Vesterbro og i Brøndby.

Kilder: anklageskrift, retsmøder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce