Annonce
Udland

FAKTA: Sådan vælger Labour afløser for Jeremy Corbyn

Jessica Taylor/Reuters
Tre kandidater er i spil for at kunne blive den nye leder for arbejderpartiet Labour. Læs om processen her.

Mandag begynder afstemningen om, hvem der skal være den næste formand for det britiske arbejderparti Labour.

Annonce

Der var oprindeligt seks kandidater, som havde lagt billet ind på afløse Jeremy Corbyn, der meldte sin afgang efter et rædderligt valg i december, der gav det svageste resultat til partiet siden 1935.

Feltet er nu nede på tre navne. Den klare favorit blandt bookmakerne er 57-årige Keir Starmer, der har været partiets brexit-ordfører.

Derefter kommer den 40-årige Rebecca Long-Bailey og ligeledes 40-årige Lisa Nandy.

Her er en oversigt over processen med at vælge ny formand som Labour.

Læs mere om processen her:

* Forud for afstemningen har kandidaterne kunne melde deres kandidatur, hvis de samlede opbakning fra mindst ti procent af Labour-medlemmerne af det britiske parlament eller Europa-Parlamentet. Det svarer til 22 folkevalgte. Det klarede fem af de seks kandidater.

* For at komme med i selve afstemningen skulle kandidaterne gennem endnu et nåleøje, hvor der er to muligheder:

- Enten skal man have opbakning fra mindst 33 Labour-lokalforeninger ud af 648.

- Alternativt skal kandidaterne sikre sig opbakning fra tre af de fagforeninger, der er tæt Labour, eller andre foreninger, som støtter partiet.

* Kun tre af kandidaterne formåede at samle nok opbakning i anden runde.

* Den endelige stemmeafgivning, der starter mandag, vil løbe frem til 2. april. Når der stemmes, skal man rangere de tre kandidater.

* Man skal have mindst 50 procent af stemmerne for at vinde.

- Hvis der ikke er over 50 procent ved optællingen, ryger kandidaten med færrest stemmer ud af regnestykket - og i stedet indgår stemmerne på den kandidat, som stod nummer to på listen.

* Resultatet vil blive annonceret 4. april.

Kilder: Telegraph, Guardian

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce