x
Annonce
Udland

FAKTA: Vejen til Demokraternes nominering

Mike Blake/Reuters
Nevada er kun et lille skridt på vej mod at blive Demokraternes præsidentkandidat. Her kan du få et overblik.

Demokraterne i USA er i gang med at vælge, hvem der skal udfordre præsident Donald Trump ved præsidentvalget den 3. november.

Annonce

Lørdag afholder Nevada caucus - en særlig form for vælgermøde. Det bliver den tredje stat, der skal pege på en demokratisk præsidentkandidat.

Her kan du få et overblik over den lange vej frem mod kåringen af partiets kandidat i juli:

* 22. februar: Primærvalg i Nevada. Her vælges 36 delegerede.

* 29. februar: Primærvalg i South Carolina.

* 3. marts: Supertirsdag. 16 stater og territorier stemmer på samme dag, herunder de to største, Californien og Texas.

* 10. marts og 17. marts er også store valgdage med primærvalg i blandt andet Florida og Illinois.

* Efter de valg vil mange kandidater formentlig trække sig fra kapløbet.

* I april er der flere valg. De vigtigste ventes at være primærvalgene 28. april i New York og Pennsylvania. Her ventes der at være fornyet pres på nogle kandidater for at trække sig.

* I maj er der seks primærvalg i mindre stater som Indiana og Oregon.

* 2. juni holdes de sidste primærvalg. Herefter ventes det at stå klart, hvem der vinder.

* 13.-16. juli er der demokratisk partikonvent i Milwaukee i Wisconsin. Her bliver partiets præsidentkandidat kåret.

* For at vinde i første valgrunde kræver det i alt 1991 delegerede.

* Når ingen af kandidaterne det mål, kommer de såkaldte superdelegerede på banen, som stemmer uafhængigt af, hvordan primærvalgene forløber. De superdelegerede vælges af partiet.

Kilder: The New York Times, usa.gov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce