Annonce
Esbjerg

Faktas nye flagskib er tyvstartet

Faktas salgschef Lars Højmark Pedersen sammen med butikschef Lærke Morberg Bang på åbningsdagen torsdag. Faktas nye flagskib tyvstartede torsdag, selv om åbningen var planlagt til fredag. Butikken ligger i stueetagen i en stor beboelsesejendom med 30 lejligheder. Foto: Per Benny Paulsen
Butikken på hjørnet af Strandby Kirkevej og Kvaglundvej slog dørene op allerede torsdag, selvom åbningen var planlagt til fredag.

Esbjerg: Det har hele tiden været planlagt, at Faktas nye flagskib på Niels Lambertsens Vej 6 skulle åbne fredag den 27. marts, men butikken tyvstartede allerede torsdag, hvor de første kunder kom klokken 08.00.

- Vi havde planlagt en stor åbningsfest fredag, men på grund af corona-krisen besluttede vi bare at åbne uden nogen form for festivitas, og så kunne vi lige så godt slå dørene op torsdag, da alle varerne var på plads, fortæller kædens salgschef Lars Højmark Pedersen.

Den nye butik, som ligger på hjørnet af Strandby Kirkevej (én af Esbjergs mest trafikerede veje) og Kvaglundvej, er på 850 kvadratmeter og adskiller sig ved at have et større sortiment end for eksempel de to nedslidte og nu lukkede Fakta-butikker på Hermodsvej og Marievej, som lå i nærheden af den nye butik. For eksempel har den nyåbnede butik et stort udvalg af økologiske varer.

- Flere af vores kunder i butikkerne på Hermodsvej og Marievej har været kede af de to lukninger, så det var også en af grundene til, at vi skyndte os at åbne den nye butik, tilføjer Lars Højmark Pedersen, som fra 2002-2011 var uddeler i SuperBrugsen i Sædding Centret. Siden da har han været salgschef i et distrikt, som omfatter 16 Fakta-butikker, heraf 11 i Esbjerg og butikker i Bramming, Skærbæk, Toftlund, Løgumkloster og Tønder.

Lars Højmark Pedersen lover, at den nye Fakta-butik på et senere tidspunkt vil holde den planlagte og lovede åbningsfest, men kan på grund af corona-virussen slet ikke sætte dato eller måned på begivenheden.

- Vi skal jo hele tiden tænke på folks sikkerhed og sundhed i disse svære tider, siger han.

Under corona-krisen må der kun være 149 kunder i butikken ad gangen, men det bliver der heller ikke noget problem med at håndhæve.

Åbningstiderne for den nye butik er klokken 08.00-22.00, og det er den kun 26-årige Lærke Morberg Bang, som er butikschef. Trods sin unge alder har hun næsten 10 års erfaring hos Fakta.

- I betragtning af, at vi åbnede en dag før planlagt, og at vi ikke har reklameret med det, er jeg fint tilfreds med antallet af kunder, sagde Lærke Morberg Bang ved middagstid .

Ved siden af butikken på Niels Lambertsens Vej er der et OK benzinanlæg og en vaskehal.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce