Annonce
Varde

Åbnede tirsdag: Nu lukker Falck nyåbnede testcentre

Falck har lige åbnet for kviktest i Varde Kommune fire steder. Men de lukker ned allerede med udgangen af januar. Arkivfoto:  Morten Pape
Falck tabte den nye udbudsrunde om kviktest, hvorfor de fire, nyåbnede teststeder i Varde Kommune lukker med udgangen af januar.
Annonce

Varde Kommune: Tirsdag kunne borgerne endelig blive kviktestet for covid-19 i Varde Kommune. Hidtil har borgerne været henvist til nabokommunerne. I byerne Ølgod, Outrup, Agerbæk og Varde stillede Falck op med kviktest, som har været savnet i Varde Kommune. Men inden det rigtigt kommer i gang, så er det slut.

Falck tabte det statslige udbud på opgaven til Carelink og SOS International, der fra 1. februar overtager opgaven. En nyhed som sundhedschef Hanne Josefsen fra Varde Kommune lige skulle sunde sig lidt over.


Jeg tænkte, det kan ikke passe. Vi er ved at undersøge, hvad det får af konsekvenser.

Sundhedschef Hanne Josefsen, Varde Kommune


- Jeg tænkte, det kan ikke passe. Vi er ved at undersøge, hvad det får af konsekvenser, siger Hanne Josefsen.

Håbet er, at enten Carelink eller SOS International vil overtage opgaven fra Falck.

Annonce

Testcenter?

Hun fortæller, at kommunen fortsat arbejder på at få et testcenter til Varde.

- Kviktest kan ikke bruges til smitteopsporing. Og PCR-test er mere valid, siger Hanne Josefsen.

Kviktest er kun for folk uden symptomer og er ikke nær så nøjagtig, som PCR-testen, som man bestiller tid til på coronaprover.dk.

Hos kommunens største virksomhed, HTH og Nobia i Ølgod, er det også noget af en streg i regningen, at det er slut med kviktest i Ølgod. Det skal også ses i lyset af, at HTH med 550 medarbejdere i produktionen selv har lagt lokaler til Falcks kviktest.

- Utroligt mange mennesker tager til Ølgod for at arbejde hos os. Det skulle have skabt værdi for Ølgod og Varde Kommune, siger direktør Jesper Gylling Olsen fra HTH og Nobia International Brands.

Han håber, at det lykkes Varde Kommune og Region Syddanmark at få lavet aftaler med de nye leverandører af kviktest. Så er dørene fortsat åbne i Ølgod.

- Hvis man har mulighed, så vil mange virksomheder gerne være imødekommende og tage et ansvar, siger Jesper Gylling Olsen.

Falcks pressetjeneste oplyser, at de fortsætter måneden ud med at kvikteste – også i Varde Kommune.

Her kan du blive testet

Med udgangen af januar kan du blive kviktestet fire steder i Varde Kommune.

Hjertecenter, Søndertoften 20, 6800 Varde, og Outrup Golfklub, Rottarpvej 40, 6855 Outrup. Her kan man blive testet mandag, onsdag og fredag fra klokken 13.00 til 18.00. I Varde er åbningstiden fredag dog fra 12.00-17.00.

Nobia Sales Academy, Industrivej, 6870 Ølgod, og det gamle bibliotek, Kærvej 2, 6753 Agerbæk. Her kan man blive testet tirsdag og torsdag fra klokken 13.00 til 18.00.

Der er ingen tidsbestilling. Husk mundbind. Folk med symptomer på covid-19 må ikke komme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce