Annonce
Kolding

Falck lukker testcenter i Kolding: Nu skal vi køre til Vejle for at få en gratis lyntest

Falck lukker sit lyntestcenter på Essen i Kolding. Selskabet Carelink har vundet Region Syddanmarks udbud og skal fra 1. februar levere 17.000 gratis test dagligt for regionen.  Arkivfoto: Søren Gylling
Fra 1. februar skal selskabet Carelink levere gratis lyntest i Region Syddanmark. Direktør Brian Rosenberg fortæller, at man ikke regner med at etablere et testcenter i Kolding.
Annonce

Kolding: Den 1. februar er det slut med at få lavet en gratis lyntest hos Falck på Essen. Testcentret lukker, efter at selskabet Carelink har vundet en udbudsrunde og skal stå for de gratis lyntest i Region Syddanmark.

Brian Rosenberg, der er administrerende direktør i Carelink, oplyser, at man umiddelbart ikke regner med at etablere et lyntestcenter i Kolding.

Carelink har nemlig allerede et center på adressen Nørremark Center 10 i Vejle, og det bliver det nærmeste center i forhold til borgere i Kolding Kommune.

- Vores aftale med regionen indebærer, at der skal være fem stationære testcentre jævnt fordelt i regionen. Det betyder, at vi skal være i grænseområdet, vi skal helt vestpå, vi skal være i Trekantområdet og på Fyn. Med et testcenter i Vejle, så har vi ikke umiddelbart planer om at åbne et center i Kolding, oplyser Brian Rosenberg.

Annonce

50 henvendelser

Lige nu kan Carelink foretage 1000-1500 test om dagen i centret i Vejle.

- Den seneste tid er testcentrene generelt ikke blevet overrendt. Skulle der blive behov for det, så kan kapaciteten i Vejle mere end fordobles, fortæller Cafelinks direktør.

Ønsker I at overtage personale fra Falcks testcenter på Essen?

- Vi har ikke kontaktet Falck endnu, og det hænger sammen med, at vi kun har vidst i ganske få timer, at vi vandt udbuddet i Region Syddanmark, men vi er allerede i fuld gang med at overtage personale. Siden det blev offentliggjort, at vi skal stå for lyntestene, har vi fået flere henvendelser fra medarbejdere, der gerne forsat vil arbejde med at teste for covid-19. Det giver super god mening for os at overtage nogle dygtige medarbejdere. På nuværende tidspunkt har vi i hvert fald fået flere end 50 henvendelser, fortalte Brian Rosenberg onsdag formiddag.

Størstedelen af de test, som Carelink skal foretage for Region Syddanmark, skal dog ikke foregå i centrene.

- Vi skal levere 17.000 test om dagen til regionen, der har bedt os om at sikre, at 60 procent af vores kapacitet skal være mobil, så vi kan komme ud i offentlige institutioner, skoler eller hvor man beder os om at teste. Med det nye udbud, der løber frem til den 30. april, bliver der en høj grad af mobilitet, siger Brian Rosenberg.

Annonce

Ked af at stoppe

Jørgen Mieritz, der er ambulancedirektør hos Falck har til Ritzau fortalt, at man i selskabet er ked af at have tabt udbudsrunden.

- Vi har været glade og stolte over at bidrage til testningen, men vi har kunne se på de priser, der er budt ind, at vi slet ikke kunne være med, har han forklaret.


Vi skal levere 17.000 test om dagen til regionen, der har bedt os om at sikre, at 60 procent af vores kapacitet skal være mobil, så vi kan komme ud i offentlige institutioner, skoler eller hvor man beder os om at teste.

Brian Rosenberg, Carelink


Mandag og tirsdag er der blevet foretaget henholdsvis 412 og 424 lyntest hos Falck på Essen, og der blev fundet to smittede mandag og en positiv tirsdag.

Både Falck og Carelink fortsætter i øvrigt med at sælge lyntest til virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce