Annonce
Regionalt

Trods fald flere steder: Syv ud af ti kommuner i landsdelen er stadig over kritisk coronagrænse

På landsplan blev der fra tirsdag til onsdag konstateret 534 nye coronatilfælde. Foto: Mette Mørk
Coronasmitten er faldet i flere kommuner, men det ændrer ikke på, at smittetrykket i langt de fleste kommuner i Syd- og Sønderjylland overstiger myndighedernes kritiske grænse. Flere andre ligger lige under, og det er kun i Haderslev, at tallene ikke er bekymrende.
Annonce

Covid-19: Varde og Esbjerg kommuner har længe været blandt de kommuner, som har været hårdest ramt af corona i landsdelen, men den udvikling ser ud til at være vendt.

Det har sendt Varde ned under myndighedernes kritiske coronagrænse på 30 smittede per 100.000 borgere. Esbjerg er fortsat lige nøjagtigt over.

Det er Esbjerg sammen med seks andre kommuner i Syd- og Sønderjylland. Det drejer sig om Billund, Vejen, Kolding, Tønder, Aabenraa og Sønderborg, som altså alle har et smittetryk på over 30 smittede per 100.000 borgere.

Af disse kommuner er Tønder en klar topscorer med et smittetryk på 70 per 100.000 borgere. På de efterfølgende pladser ligger Sønderborg og Vejen, og fælles for de tre kommuner er, at de har oplevet en stigning fra tirsdag til onsdag.


Det har sendt Varde ned under myndighedernes kritiske coronagrænse på 30 smittede per 100.000 borgere. Esbjerg er fortsat lige nøjagtigt over.


Fanø, Haderslev og førnævnte Varde er de tre kommuner, som er under den kritiske grænse. Af disse er det kun Haderslev, som ikke er tæt på at krydse den negative linje, da smittetrykket her lyder på 16 tilfælde per 100.000 borgere.

Både Varde og Fanø er over bekymringsgrænsen på 20 smittetilfælde per 100.000 borgere. Dog skal det nævnes, at selvom Fanøs smittetryk er på 29, skyldes det øens lave indbyggertal, da det er på baggrund af en enkelt smittet person de seneste syv dage.

Smittetal onsdag den 30. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er tirsdagens tal)

Varde: 11 (17)

Esbjerg: 35 (41)

Fanø: 1 (1)

Billund: 8 (8)

Vejen: 23 (21)

Kolding: 44 (44)

Haderslev: 9 (6)

Tønder: 26 (23)

Aabenraa: 20 (21)

Sønderborg: 40 (37)

Kilde: Statens Serum Institut

Tirsdag var der godt nyt på landsplan, da der kun var blevet registreret 392 tilfælde siden mandag. Det var det laveste antal på et døgn i 13 dage. Onsdag er tallet dog igen højt, da den seneste opdatering fra Statens Serum Institut nu viser, at der de seneste 24 timer er blevet konstateret 534 nye coronasmittede.

Der er fem færre indlagte med covid-19, så der i hele landet nu er 102. 15 af disse er på en intensivafdeling, hvoraf ti er i respirator. Ingen personer smittet med corona døde fra tirsdag til onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Annonce