Annonce
Sydjylland

Faldefærdige huse må fortsætte med at falde

Særligt i Tønder har man problemer med faldefærdige og nedrivningsparate huse. Næste år er det op mod hvert 20. hus i kommunen, der kan kategoriseres som nedrivningsparat. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Trods gode intentioner forud for folketingsvalget ser det nu alligevel ikke ud til, at den nye regering afsætter flere penge til nedrivning af faldefærdige huse foreløbigt.
Annonce

Penge: Tilbage i april offentliggjorde den daværende VLAK-regering, at man afsatte flere penge til nedrivning af faldefærdige huse. Det skulle komme landdistrikterne til gode. Dengang mødte initiativet kritik af daværende landdistriktsordfører hos Socialdemokratiet, Magnus Heunicke, som til JydskeVestkysten fortalte, at hans parti ville foreslå en fordobling af puljen.

Nu har Socialdemokratiet overtaget magten og skal prioritere statens penge. I sidste uge blev finanslovsudspillet offentliggjort, og ser man på netop nedrivningspuljen, er der ikke mange ekstra penge at spore.

- Vi har leveret et mindre løft af puljen på to millioner kroner. Det er et af det områder, hvor vi stadig har ambitioner, siger partiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen.

Annonce

Kun en lille forskel

Løftet på to millioner kroner i 2020 gør altså, at de faldefærdige huse næste år får 145,3 millioner kroner af staten frem for den tidligere regerings 143,3 millioner kroner. De to millioner kroner, som ikke er i nærheden af at være en fordobling, møder kritik af folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V).

- Jeg synes, det er skuffende, at der bliver lovet noget før valget, og når man så skal levere efter et valg, gør man det alligevel ikke. Regeringen har spillet ud med stort set samme beløb som den tidligere regering, siger hun.

Hun mener, at landets nye socialdemokratiske regering generelt ikke kigger særlig langt vest for Valby Bakke.

- Der skal spares på friskolerne, og i de mindre samfund spiller de en stor rolle. Der er mange eksempler som det på, at man svigter i landdistrikterne, hvor der er behov for, at nogle problemer bliver løst – blandt andet også når det kommer til de faldefærdige huse.

Annonce

Et spørgsmål om prioritering

Finansordfører Christian Rabjerg Madsen står dog fast ved, at regeringen stadig mener, det er vigtigt at sætte ekstra penge af til de faldefærdige huse. Ifølge ham er der tale om at prioritere, hvad der er vigtigst at rette op på først.

- Når man overtager regeringsmagten fra en regering, der har underprioriteret velfærden, må man prioritere. Vi har prioriteret det grønne, at styrke politiet og den offentlige velfærd. Derudover også et mindre løft af nedrivningspuljen, og vi har ambitioner om at fortsætte i den retning. Men man kan ikke indfri alle politiske ambitioner på en enkelt finanslov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce