Annonce
Erhverv

Falske forhandlere svindler sig til topplads på Google

Google kritiseres for at give plads til svindel, hvor hjemmesidder kan snyde sig op på hitlisten.

Annonce

Firmaet River Online, der hjælper danske virksomheder med at søgeoptimere deres websites, er i stigende grad stødt på mistænkelige resultater efter en Google-søgning. Det skriver Jyllands Posten.

River Online har eksempelvis prøvet at lave en Google-søgning på »billige nike free«. Ved den søgning var de fire øverste resultater, der dukkede frem, ikke autoriserede forhandlere af nike-produkter.

De fire hjemmesider har ikke CVR- og momsnumre, og så benytter de sig af Nikes logo og ikke deres egne.

Det kan ifølge River Online give problemer for brugerne, der kan risikere at stå i en situation, hvor varerne aldrig lander på posthuset, eller man køber kopivarer.

Det hele bunder i, at der findes en søgeoptimering kaldet »Black Hat Seo«, hvor hjemmesider kan tvinge deres sider op på hitlisten ved enten at skjule søgeord eller direkte kopiere et andet domæne. En metode der stikker imod Googles retningslinjer. Og så kan de hurtig blive klik

»Vi ser det hvert eneste år. Svindlerne angriber mange forskellige søgeord, men det er klart, at varemærker som Nike vil være udsat, fordi der er stor efterspørgsel på det,« siger administrerende direktør i River Online, Jesper Riber, til Jyllands Posten.

Google understreger over for Jyllands Posten, at de tager problemet seriøst og hele tiden ændrer søgealgoritmen for at gøre den klogere end spammerne. Dem der bryder reglerne mærker konsekvenserne pointerer Christine Sørensen, der er talsmand for Google Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce