Annonce
Esbjerg

Falske oddskuponer gav 12.500 kroner

Det lykkedes en mand at få udbetalt 12.500 kroner for fem falske oddsetkuponer. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard

Esbjerg: Det lykkedes onsdag en mand at svindle sig til ialt 12.500 kroner hos Circle K i Stormgade.

Manden kom ind i butikken onsdag klokken 22.58, og han medbragte fem oddskuponer, som hver viste sig at være gevinstgivende og være 2.500 kroner værd stykket.

Manden fik udbetalt 12.500 kroner og forlod butikken igen klokken 23.12.

Dagen efter fandt personalet i butikken imidlertid ud af, at de fem præmiekuponer var falske, og at manden således havde begået bedrageri.

Der er videoovervågning i butikken, og politiet skal nu kigge nærmere på optagelserne.

Manden, der fik udbetalt pengene for de falske oddskuponer, beskrives som 30-35 år, almindelig kropsbygning, mørklødet og ikke etnisk dansk af udseende. Han havde mørkt fuldskæg og bar en grå kasket.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, der kan have set manden eller i øvrigt kan have oplysninger i sagen, siger Ole Hillerup, der er politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Foredrag om vandretur til Rom

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce