Annonce
Sønderborg

Familie brugte 43.000 på at afbryde drømmeferien: Det var et voldsomt pres

Andreas, Ole, Caroline og Dorthe Sørensen havde købt en drømmerejse til New Zealand. De måtte bruge 43.000 kroner på at afbryde drømmeferien. Foto: Timo Battefeld
Familien Sørensen var taget til New Zealand på det, der skulle have været drømmeferien. Coronavirus tvang dem dog til at bruge 43.000 på at afbryde drømmeferien.
Annonce

Vester Sottrup: For familien Sørensen var det en drømmeferie. Ægteparret Dorthe og Ole Sørensen skulle med deres to børn bruge en måned i New Zealand, hvor den skulle stå på dykning, gokart og kørsel rundt i autocamper på Nordøen, og så skulle de besøge Dorte Sørensens bedste veninde, hendes kusine.

- Drømmen var at besøge dem, og at vi virkelig fik mulighed for at opleve New Zealand. For min mand var det også en stor drøm at komme til at dykke i området, siger Dorthe Sørensen.

Hun og hendes kusine er fulgtes gennem livet, men kusinen forelskede sig i de mange øer, da hun var på udveksling.

- Vi er døbt i samme måned, vi er konfirmeret sammen og vores børn er lige gamle, så det var virkelig skønt at skulle se hende igen og være sammen med hendes familie, siger Dorthe Sørensen.

Den 6. marts satte de sig derfor i et fly mod New Zealand. Den 24 timer flyvetur, som kun skulle afbrydes af en mellemlanding i Singapore, hvor familien havde mulighed for at sove og friske sig op med et bad.

- Vi ville gerne have muligheden for at blive frisket op efter så mange timer i et fly, og når vi skulle bruge 10 timer i lufthavnen, så var det rart, at vi havde mulighed for at slappe af, siger Dorthe Sørensen.

Vi talte med vores forsikring, med vores rejsearrangør og læge, som sagde, at vi bare skulle tage af sted. Der var ikke noget, som vi skulle være bekymret for. Vi skulle bare nyde turen.

Dorthe Sørensen

Annonce

Fra en smittet til luftrummet lukker

Da familien tog fra Danmark, var coronasmitte ikke noget, som der blev talt om over kakkelbordene. Det var kun redaktøren på TV2, Jacob Tage Ramlyng, der var smittet. Og derfor var det ikke noget, som familien gjorde sig mange overvejelser om.

- Vi talte med vores forsikring, med vores rejsearrangør og læge, som sagde, at vi bare skulle tage af sted. Der var ikke noget, som vi skulle være bekymret for. Vi skulle bare nyde turen, fortæller Dorthe Sørensen.

Men allerede fem dage efter, at familien var nået til New Zealand, gik udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på TV. Udenrigsministeriet frarådede nu alle ikke nødvendige rejser til hele verden, og beskeden var, at danskere i udlandet skulle skynde sig hjem, fordi luftrummet over verden ville lukke.

- Vi havde registreret os på danskerlisten, da vi tog afsted, så vi fik en SMS om, at vi burde tage hjem, da vi ellers ville risikere at strande. Det var ikke noget, som vi først tænkte meget over. Vi snakkede dog med min kusines mand, som er kommissær ved politiet i New Zealand, og han sagde, at vi skulle tage en pause fra alle medierne og beskeder, fordi det var ikke alvorligt, forklarer Dorthe Sørensen.

Tre dage efter at udenrigsministeren havde opfordret alle danskere til at komme hjem oplevede familien det, som de beskriver som et enormt pres for at komme hjem til Danmark.

- Der var virkelig mange beskeder. Vi var ude at køre gokart, da min mand ringer til konsulatet i Auckland, som meget bestemt opfordrer os til at tage hjem, da luftrummet lukker, samtidig gjaldt vores rejseforsikring kun i 30 dage, og det var ikke muligt at forlænge den med 30 dage mere, så vi kunne blive, siger Dorthe Sørensen.

Ole fortæller, at det fra konsulatet lød, at de ikke regnede med, at der ville være nok danskere i New Zealand til, at det kunne komme på tale at sende et chartret fly, for at hentede strandede danskere hjem.

- Og så er man ikke i tvivl om, hvad man skal gøre, når man får den besked, siger Ole Sørensen.

Forældrene fik herefter travlt. I samarbejde med rejsearrangøren skulle deres findes en måde at komme hjem på, og det skulle gå hurtigt

Annonce

Mange aftener og hjem i karantæne

Forældrene stod nu på den anden side af jorden med to børn på det, der skulle have været drømmerejsen.

- Vi skulle træffe en masse valg, og havde vi nok viden til at træffe de valg? Det var utroligt frustrerende at stå i. Vi kom også til at snerre ad vores børn, fordi vi blev maks presset af usikkerheden, siger Dorthe Sørensen.

- Vi skulle bruge en masse aftener på at snakke med vores rejsebureau, med vores forsikring og alle mulige forskellige. Da vi endelig fik nogle flybilletter, skulle de betales meget hurtigt, men vi kunne hverken bruge vores Mastercard eller netbank, så vi måtte ringe til vores bankrådgiver, som lavede en straksoverførsel, hvor vi så kunne bruge et screenshot som dokumentation, fortsætter Dorthe Sørensen.

De 43.000 i ekstra udgifter ligger nu ved SOS International, og familien forventer, at de penge bliver refunderet. Der er dog mere tvivl om de udgifter, de har haft til den del af ferien, som ikke blev afholdt.

- Vores rejsearrangør har sagt, at der nok kommer en løsning, men det er blevet meget mudret. Jeg tror bare, at det ville være en god idé, hvis pengene kom tilbage, da de nok kunne være med til at understøtte rejsebranchen, fordi folk nok ville tage af sted igen, siger Ole Sørensen.

Familien har siden hjemkomsten været i karantæne. Det er dog noget, som er begyndt at være lidt kedeligt, fortæller Andreas Sørensen. Karantænen udløber fredag den 3. april.

- Vi glæder os til at komme ud og få lidt luft under vingerne, siger Ole Sørensen.

Familien har siden hjemkost været i karantæne. Indkøb bliver klaret af familie og venner. - Som en aktiv familie der går til gymnastik, kan lide at dykke og spille fodbold, så er det som at være i fængsel, siger Ole Sørensen. Foto: Timo Battefeld
Da familien tog til New Zealand var coronavirus ikke et tema. Der var kun en enkelt dansker, som var smittet med virussen. Få dage senere måtte familien haste hjem, da luftrummet var ved at lukke ned. Foto: Timo Battefeld
Den sociale kontakt familien har haft de seneste 14 dage har været, når familie og venner kom med de indkøb, som familien havde brug for. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce