Annonce
Livsstil

Familie fik corona-kuller og tog på camping

Kamma, Andrijana og Astrid Brinch har trukket stikket fra huset på Fanø og er rykket til Ribe Camping, hvor de kan slappe mere af fra de hjemlige pligter. Foto: Lars Fahrendorff
En del af familien Brinch fik nok hjemme-kuller og har siden nytår boet på Ribe Campingplads. Her slapper de mere af.
Annonce

Ribe/Sønderho: Tøjvask, støvsugning og oprydning.

En familie fra Fanø fik for meget af hjemmelivet under corona-nedlukningen og tog en rask beslutning:

- Hjemme er der altid en tøjvask, der skal ordnes. Her tager vi det hele lidt lettere, så vi tog en rask beslutning og tog afsted, fortæller Andrijana Brinch, der har sine to døtre, Astrid og Kamma med til Ribe Camping samt deres hund.

Annonce

Mindre TV

Vi fik lov at kigge inden for hos Sønderho-familien, som har boet på campingspladsen siden 30. december. Selv om det mandag både blæser og regner, er der varmt i forteltet. Over 20 grader, så det virker ikke som et rent spejderliv.

- Vi ser ikke så meget fjernsyn her, men spiller rigtig meget brætspil og hygger os, siger Andrijana Brinch.

Hendes mand driver kloak- og entreprenørfirmaet Frits Brinch & Sønner på Fanø, og Andrijana Brinch laver regnskaber og andet kontorarbejde for firmaet.

- Min mand arbejder rigtigt meget. Derfor er det jo heldigt, at jeg kan lave meget af mit arbejder herfra, og vi har en fin internetforbindelse. Vi er ikke bundet til at være hjemme.

Skolearbejdet passes fra campingvognen. Vognen har ovenikøbet gulvvarme, så de fryser ikke. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce

Virtuel skole

Det gælder også Astrid, der går i 9. klasse på Fanø og Kamma, der går i 6. klasse. De har begge online-undervisning i løbet af dagen.

Til sommer er det tre år siden, at de købte campingvognen og klodsede den op på Ribe Camping. Hver sommer flytter familien til Ribe i seks uger og bruger skoven, byen og omgivelserne. Andrijana Brinchs mand er ovenikøbet stationsleder for brandværnet i Sønderho, så han hjælper såmænd også til med brandvagterne i Ribe, når han er dér om sommeren.


Vi ser ikke så meget fjernsyn her, men spiller rigtig meget brætspil


Annonce

Fællesskabet

Familien Brinch ville ikke bytte med et sommerhus.

- Her er der fællesskab og vi kommer hinanden ved. Mangler du en proptrækker, så går du over til naboen. Eller vi siger "Vi har kødet på grillen, hvis I kommer med tilbehøret". I et sommerhus ville vi bare sidde i hvert sit rum, lyder ræsonnementet fra Andrijana Brinch.

Dog er der meget tomt på Ribe Camping lige nu. Familien har stort set fællesrum og baderum helt for sig selv. Og der bliver gjort rent hele tiden.

- Det er jeg helt tryg ved, siger Andrijana Brinch.

Ovenikøbet er en af pigernes kammerater i naboteltet også på corona-camping, så helt alene er de ikke. I det hele taget har familien gennem godt to år knyttet mange venskaber på Ribe Camping.

- Jeg har mødt venner fra Norge til Spanien. Ham fra Norge skriver jeg stadig med, og de kommer hver sommer, fortæller Astrid Brinch.

Egentlig ville mor Brinch gerne hjem, men Astrid og Kamma synes, de har det så godt, hvor de er.

Så de bliver nok lidt længere.

Andrijana Brinch tager dog en tur hjem til Fanø et par gange om ugen.

Mandag var vejret noget møg, men ellers synes familien, at vejret har været storartet den seneste tid. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce