Annonce
Sønderborg

Familie- og dukkejuleforestilling på Det Lille Teater i Gråsten

Det Lille Teater i Gråsten er denne gang klar med hele to juleforestillinger. Man indleder med en juledukkeforestilling den 23. november før det går løs med årets familiejuleforestilling "Den magiske julesæk" med fem opførelser den 7., 8. og 9. december. Foto: Det Lille Teater

Gråsten: Op mod jul byder Det Lille Teater i Gråsten på hele to juleforestillinger. Man indleder lørdag den 23. november kl. 14 - og igen kl. 15.30 med en dukkeforestilling for de mindst. Her bliver der masser af trolde og jul, lover Det Lille Teater.

Allerede igen den 7. december er teatret så klar med familiejuleforestillingen "Den magiske julesæk - og brølersmølfen" skrevet og instrueret af Kristina A. Gude-Hansen. Denne forestilling opføres fem gange fredag den 7. og lørdag den 8. samt søndag den 9. december.

Sammen med 20 børn og voksne vil Kristina A. Gude-Hansen i denne forstilling fortælle historien om julemandens travle nisser, der på vej ud til børnene med julegaver pludselig møder en grum heks og hendes trolde. Finder nisserne nogensinde igen den magiske julesæk? Se stykket og find ud af det. En dejlig forestilling for alle børn og barnlige sjæle, fortæller Kristina.

- Det er efterhånden blevet en fast tradition, for mange børn og forældre i Gråsten området, at starte julen med et besøg på Det lille Teater, fortæller teaterets formand Ole Gaul Nilum i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce