Annonce
Sønderborg

Familie på seks: Vi har vænnet os til den nye hverdag

Svea spiller fodbold med sin storebror, Storm, mens far Lars skubber Viggo på gyngen, og mor Sofie skubber lillesøster Alva. Foto: Timo Battefeld
Sofie Aakerlund Kristensen og Lars Kristensen og deres fire børn mellem et og ti år har fundet nye rutiner i hverdagen under coronakrisen. Sofie og Lars har de sidste tre uger passet deres jobs som henholdsvis sygeplejerske og politibetjent, mens de også har sørget for skoleundervisning og pasning af børnene.
Annonce

Hørup: De fire søskende Storm, Svea, Viggo og Alva løber rundt i haven og leger. Dagens hjemmeskole for tiårige Storm og syvårige Svea er slut, og nu venter en anderledes påskeferie derhjemme. På grund af corona kan børnene ikke lege med deres venner og nabobørnene.

Sofie Aakerlund Kristensen er sygeplejerske ved hjemmeplejen på Nordals, mens Lars Kristensen er politibetjent ved politiets efterforskningsafdeling i Sønderborg. Forældre har arbejdet på skift, så den anden forældre kunne stå for hjemmeskole for de to store børn og pasning af de to små.

- Vi er blevet bedre til at være hjemme. Der er kommet mere ro på, og vi har vænnet os til den nye hverdag, siger Sofie Aakerlund Kristensen.

I begyndelsen var den nye hverdag udfordrende for familien og lektierne til Storm og Svea i Aula var uoverskuelige.

- Lærerne gør det rigtigt godt og sender nogle gode skemaer. Lærerne er gode til at sige: Ro på. Det hele er blevet mere struktureret. Vi har også haft nogle dage, hvor vi har sagt: I dag gider vi ikke skole, og så har vi for eksempel haft udeskole, siger Sofie Aakerlund Kristensen.

I denne uge har Storms klasselærer sendt en videohilsen til eleverne i 3. klasse på Hørup Centralskole. Her har læreren vist hvilke opgaver, der skulle laves. Sveas 1. klasse på samme skole har denne uge haft et fælles videotelefonmøde over Microsoft Teams.

- Det var godt for Svea at se sine kammerater igen. Hvis skolelukningen fortsætter efter påske, skal de fortætte med at have onlineundervisning over Microsoft Teams. Viggo spørger efter børnehaven, men det er svært at forklare ham. Svea er god til at lege med ham, fortæller Sofie Aakerlund Kristensen.

Vi glæder os til at komme tilbage til hverdagen. Det her har lært os, at vi skal sætte pris på hverdagen.

Sofie Aakerlund Kristensen, mor til fire

Annonce

En smule coronakuller

Lige nu venter det meste af Danmark på, hvad der skal ske efter anden påskedag, hvor statsminister Mette Frederiksen måske begynder på en langsom oplukning af landet.

- Vi er blevet bedre til at være hjemme, og vi kan lige så godt vænne os til det. Vi tror ikke, de kommer i skole lige efter påske, siger Sofie og Lars.

Selvom familien har vænnet sig til den nye hverdag, så er der stadig udfordringer.

- Børnene savner skolen og deres venner, og vi har en gang i mellem coronakuller. Men de snakker med deres venner på FaceTime, men det er ikke det samme som at være sammen, siger Sofie Aakerlund Kristensen.

Familien sørger for at være ude hver dag, og forældrene er glade for, at de kan passe deres arbejde i hjemmeplejen og politiet.

- Det er lidt hårdt aldrig at være alene, men det går bedre og bedre. Vi er ude hver dag, vi kan ikke være inde hele tiden, siger Lars Kristensen.

Annonce

Sætter pris på hverdagen

Forældrene har på grund af deres jobs ret til nødpasning af de tre yngste børn, men det har ikke været nødvendigt indtil videre. Forældrene har arbejdet på skift, taget nogle ekstra fridage og fået hjælp af Sofies mor. I påsken arbejder Sofie og Lars på skift nogle dage. I påsken skal Lars Kristensen på politipatrulje.

Sofie Aakerlund Kristensen er ikke bange for at blive smittet på sit arbejde.

- Der er ingen i hjemmeplejen, der er syge, og vi må ikke gå på arbejde med symptomer. Vi passer meget på, for det er en sårbar gruppe, som vi arbejder med, siger hun.

Familien savner den gamle hverdag.

- Vi glæder os til at komme tilbage til hverdagen. Det her har lært os, at vi skal sætte pris på hverdagen, smiler Sofie Aakerlund Kristensen.

Viggo på tre år savner sin bedste ven, Laura. Foto: Timo Battefeld
Lars er politibetjent og Sofie er sygeplejerske. Viggo går normalt i børnehave, mens Alva gå i dagpleje under normale omstændigheder. Foto: Timo Battefeld
Hunden Tilde er også en del af familien Kristensen. Foto: Timo Battefeld
Etårige Alva er familen Kristensens yngste medlem. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce