Annonce
Esbjerg

Familie til folketingsvalg: Ingen børn i stemmeboksen er noget fis

Hele familien Bjerg er engageret i folketingsvalget. Fra venstre Hjalte, Margrethe, Jens Jakob, hunden Messi og Jens Jørgen. Foto: Stine Lindharth Pedersen
Til folketingsvalget 2019 må man gerne tage sine børn med til valgstedet, men de må ikke komme med ind i stemmeboksen, hvis børnene er i skolealderen. Økonomi- og Indenrigsministeriet har indskærpet reglerne overfor valgstederne på grund af tidligere klager.

Esbjerg: Hjalte, Jens Jakob, Margrethe og Jens Jørgen Bjerg samt hunden Messi var alle forbi Østerbycentret onsdag, så de voksne kunne sætte kryds på stemmesedlen. Familien har set flere valgdebatter sammen, og sønnerne på henholdsvis 10 og 13 år har begge taget flere kandidattests - i det hele taget er folketingsvalget noget, som fylder hos alle familiens medlemmer.

- Vi er ikke medlem af noget parti, men vi går rigtig meget op i vores samfundsforhold. Det er vigtigt, at børnene lærer, hvordan demokratiet fungerer, siger Margrethe Bjerg, mor til Hjalte og Jens Jakob.

Sønnerne er dog kun med på valgstedet og ikke med inde i selve stemmeboksen.

Efter klager har Økonomi- og Indenrigsministeriet indskærpet reglerne overfor valgstederne, da børn, der er i skolealderen, ikke må tages med ind i stemmeboksen. Det har Esbjerg Kommune informeret om via sociale medier samt plakater på valgstederne. Den beslutning er ærgerlig, mener faren i familien Bjerg, Jens Jørgen.

- Jeg synes, det er noget fis. Vi vil gerne give vores børn den oplevelse, hvor de kan se, hvordan man stemmer, siger Jens Jørgen Bjerg.

Hans hustru kan godt forstå argumentet, men mener også, at de indskærpede regler på en måde er ærgerligt.

- Et eller andet sted er det jo fair nok, og børnene kommer jo stadig med for at få et indtryk af, hvordan valget foregår, siger Margrethe Bjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Volley-klubben henter amerikansk profil

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce