Annonce
Varde

Familiedag på FiberVisions

Lea Møller Schäffer synes det er lærerigt at komme med sin mand til familiedag på FiberVisions., På den måde får hun meget mere forståelse for hans hverdag og arbejdsliv. Foto: Tatjana Johnsson
Der spindes guld i form af fibre til hygiejne på den 51-årige virksomhed i Varde, hvor man går langt for at passe på de ansatte.

Varde: FiberVisions har siden 1968 produceret plastikfibre i Varde. Fiberprodukter der bliver brugt til vidt forskellige ting. Lige fra vådservietter til teposer, hygiejnebind til mænd og kvinder, bleer til børn og voksne og endda til beton. Lørdag var der 180 tilmeldte familiedagen på virksomheden, hvor der er 220 ansatte. Produktionen kører i døgndrift året rundt.

Der er denne familiedag blandt andet rundvisninger på programmet. Her er meget sikkerhed og hygiejne at tage højde for, inden man kan komme med ind i produktionslokalerne. Allerede i receptionen bliver man bedt om at fjerne smykker og ure. Dernæst skal man have sikkerhedsudstyr på inklusive hjelm, briller, neonvest og ørepropper, før man kan få lov til at komme ind til en rundvisning i produktionen.

Annonce
Plast er et materiale som kan genanvendes, og vi gør i øvrigt vores til at fortælle folk, at vådservietter og hygiejnebind ikke bør skylles ud i toilettet, men smides ud som almindeligt affald.

Udviklingschef FiberVisions, Søren Tang Klint

Personalepleje - også ved langvarig sygdom

Nede i kantinen, hvor der serveres varme pølsehorn og wienerbrød, og der er i dagens anledning er et tegnebord til børnene, møder vi Vardefamilien Møller Schäffer. Det er far, Jimmy Schäffer, der på sjette år arbejder, som procesoperatør på FiberVisions i strækafdelingen. Han har inviteret sin kone Lea og parrets tre børn Haley, Kayla og Jayden med til familiedag.

- Vi har glædet os til at komme herned. Det er første gang vi er med helt inde og opleve produktionen, siger Lea Møller Schäffer, der ikke er overrasket over, hvor klinisk rent miljøet er, da hun selv arbejder som personaleansvarlig på Varde Laks.

- Jeg synes det er godt at få lov til at opleve Jimmys arbejdsplads, fordi han taler meget fagsprog derhjemme, og referer til ting, man ikke kan vide, hvad er, før end man har været med hernede og opleve det hele siger Lea Møller Schäffer, og tilføjer:

- Jeg har lagt mærke til at man går rigtig langt i FiberVisions for at imødekomme personalet - også ved sygdom.

Hvilket Lea har erfaret via sin mand Jimmy, der tidligere har fortalt om sygdomsramte kollegaer, der fik al den hjælp man kunne drømme om og mere til.

En mandeproduktion

Hvad døtrene oplevede.

- Jeg lagde mærke til at der ikke arbejder kvinder i produktionen, siger 11-årige Haley Møller Schäffer, der i øvrigt var meget imponeret over de store siloer med indhold på 80-100 ton og ikke mindst den varme de afgav.

Der er ikke en specifik grund til at der i døgnproduktionen arbejder overvejende mænd.

- Jeg tror det skyldes at mange mødre ikke kan få familielivet til at gå op med en døgnproduktion og de skiftende vagter, siger HR Manager Susan Nyvang, der giver Haley ret, men også tilføjer, at der er mange kvindelige medarbejdere på stedet i form af laboranter, kontor- og kantinepersonale.

- Jeg anede ikke at de smeltede plastik her på fars arbejde, siger 7-årige Kayla Møller Schäffer, der ikke brød sig om ørepropperne, hun skulle have på i produktionen, selvom man godt kunne høre, hvad hinanden sagde alligevel.

Sønnen den 7-årige Jayden, var i virkeligheden nok mest imponeret over de store, lækre pølsehorn, man kunne få i kantinen til FiberVisions familiedag, der afholdes cirka hvert tredje år.

FiberVisions produktion

- FiberVisions producerer plastikfibre, og det har de gjort i Varde siden 1968.

- Fiberproduktet bliver brugt til mange ting. Lige fra vådservietter, bleer og beton til teposer.

Her påskønnes langtidsansættelse

FiberVisions har ansatte, der har været i firmaet i mange år. Det sætter virksomheden en ære i, og derfor er der altid espalier foran virksomheden, når der to-tre gange om året er et 25 års jubilæum.

Personalepleje

- I 2019 var FiberVisions med i top tre finalen til at vinde 3F konkurrence om at være årets bedste arbejdsplads med fokus på fællesskab, sundhed og bæredygtighed.

- Det er ansatte, der indstiller til 3F prisen.

- Der er ??? ansatte på FiberVisions, hvor et stort fokus drejer sig om sikkerhed.

- Der er seniorordninger i FiberVisions, der gerne beholder og plejer kompetencer.

- Derfor er flere seniorer i virksomheden ansat lige fra én formiddag til et par dage i ugen.

- Fællesskab og mange aktiviteter, der styrker fællesskabet er en del af firmaets årshjul.

- Der er årlige gratis sundhedstjek og hjælp til alkoholafvænning.

7-årige Kayla og 11-årige Haley Møller Schäffer fra Varde, var med mor og far og lillebror til familiedag, hvor de lærte mange nye ting om deres fars arbejde. Foto: Tatjana Johnsson
10-årige Cecilie Grønkjær Grand fra Næsbjerg var med sin far, farfar og storebror til familiedag på FiberVisions i Varde. Foto: Tatjana Johnsson
I kantinen blev der serveret pølsehorn og wienerbrød af kantinemedarbejderne Heidi Hansen fra Varde og Anna Nielsen fra Oksbøl. Foto: Tatjana Johnsson
Det yngre publikum, der deltog på familiedagen, synes det var spændende at få sikkerhedstøj og udstyr på, inden de skulle på rundvisning i Fibervisions produktion. Foto: Tatjana Johnsson
Plastikfiber i produktionen på FiberVisions i Varde. Arkivfoto: John Randeris
Fibervisions fremstiller fibre til en bred vifte af slutproduker indenfor især hygejne. Lige fra bleer og hygiejnebind til teposer og beton. Foto: Tatjana Johnsson
Fibre af alle slags blev fremvist, så de var til at tage og føle på til familiedag hos FiberVisions i Varde. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce