Annonce
112

Familiefest udviklede sig til tumult på Fanø Bryghus

Arkivfoto: Michael Bager
Fanø Bryghus er kendt som et pænt sted, hvor gæsterne nyder gode øl i ro og mag. Men fredag aften udviklede en familiefest sig til slagsmål og tumult.

Fanø/Nordby: Fredag klokken 23.03 blev Syd- og Sønderjyllands Politi kontaktet af Fanø Bryghus i Nordby på Fanø. En familiefest havde udviklet sig, og gæsterne var kommet i slagsmål, og ville heller ikke forlade stedet. Fanø Bryghus lukker om fredagen klokken 22, og derfor valgte man at kontakte ordensmagten for at slippe af med gæsterne.

Vagtchef Torben Møller fortæller, at det drejede sig om 10 familiemedlemmer, der var kommet i slagsmål med hinanden, og ikke ville forlade stedet, da personalet bad dem om det ved lukketid.

- Der opstod tumult mellem familiemedlemmerne, og personalet kunne ikke få dem ud, fortæller vagtchef Torben Møller fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Et par af gæsterne må have opdaget, at bryghuset havde ringet til Syd- og Sønderjyllands Politi, og forlod stedet, inden en patrulje nåede til stedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce