Annonce
Aabenraa

Familien åndede lettet op: Konfirmation blev gennemført helt efter planen

Familien Skellgaard-Nielsen kunne endelig holde Sebastians konfirmation som planlagt. Også trods de nye restriktioner. De trådte nemlig først i kraft fra klokken tolv - blot en time efter højtideligheden i Grænsehallerne. Foto: André Thorup
Blot en time efter at et hold elever blev konfirmeret i Grænsehallerne i Kruså, trådte de nye og skærpede forsamlingsregler for corona-situationen i kraft. Familien Skellgaard-Nielsen kunne ånde lettet op.
Annonce

Kruså: Det kunne da lige passe, at familien Skellgaard-Nielsen var nødt til at udsætte sønnen Sebastians konfirmation lørdag, 19. september, endnu engang. Fredag - dagen før - skærpede statsminister Mette Frederiksen (Soc.) nemlig coronarestriktionerne blandt andet ved at reducere antallet i forsamlinger til 50.

Men familien på Grydehøjvej kunne drage et lettelsens suk. Sebastians konfirmation ville være være overstået en time før de nye restriktioner trådte i kraft.

- Men vi holdt da lige vejret, da vi fik at vide, at der var nye restriktioner på vej. Vi havde ikke lige regnet med at de allerede skulle gælde næste dag, altså fra lørdag klokken 12, fortæller Sebastians mor, Rikke Skellgaard-Nielsen kort før højtideligheden ude foran hallen. På det tidspunkt var sønnen Sebastian allerede sammen med sine klassekammerater indenfor.

Annonce

Alt som planlagt

Da Rikke Skellgaard-Nielsen og ægtefællen Jesper lige havde sundet sig i fredags efter pressemødet i Statsministeriet, kunne de konstatere, at alt ville forløbe som planlagt.

Også den efterfølgende fest på Christie's, Sdr. Hostrup Kro var sikret.


Men vi holdt da lige vejret, da vi fik at vide, at der var nye restriktioner på vej. Vi havde ikke lige regnet med at de allerede skulle gælde næste dag, altså fra lørdag klokken 12

Rikke Skellgaard-Nielsen, Sebastians mor


- Ja - for det var så det næste. Men Christie's forsikrede os om at alle regler ville blive overholdt. Vi har et lokale helt for os selv - endda med adgang til eget toilet. Og ved selve bordopstillingen er der taget hensyn til afstandskravene. Desuden er vi ikke flere, end vi må være, altså 50, fortæller Rikke Skellgaard-Nielsen.

Annonce

Flere i hallen

Sønnen skulle have været konfirmeret i foråret den 18. april i Bov Kirke. På grund af corona-pandemien måtte den fest udskydes til efteråret og samtidig flyttes fra Bov Kirke til Grænsehallerne for at opfylde kravene til afstand mellem deltagerne og de nødvendige kvadratmeter per deltager.

Egentlig heldig nok, lyder det fra Rikkie Skellgaard-Nielsen.

- I Grænsehallerne må vi være 15 personer per familie. Havde vi nu skullet være i Bov Kirke, havde der ikke været plads nok til dem, selv uden corona-restriktioner. Nu kan vi have både bedsteforældre, onkler og tanter, søskende samt kusiner med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce