Annonce
Danmark

Familien Enemarks dilemma i en corona-tid: Konfirmation eller Rock Under Broen?

Marlene Enemark Petersen har stort set været med til Rock under Broen, siden hun flyttede til Middelfart for 18 år siden. Så en aflysning af den og dermed forfesten med veninderne vil passe Malene meget dårligt. Foto: Peter Leth-Larsen
Tre vigtige konfirmationer er aflyst på grund af corona-restriktioner. Nu klumper de sig sammen på nye datoer, som i forvejen er vigtige.

Hvilken konfirmation skal man melde afbud til? Og kan man overhovedet undvære Middelfarts store musikfest, Rock Under Broen? Familien Enemark er havnet i lidt et corona-dilemma.

Hvis ikke den nye coronavirus var flyttet ind i Danmark, så skulle familien til hele tre konfirmationer her efter påske. De er imidlertid alle aflyst.

- Vi skulle både til min nieces konfirmation i Haderslev, og så der to af vores bedste venner, der har drenge, der skal konfirmeres. Men nu er de alle tre aflyst, siger Marlene Enemark.

De er allerede placeret på nye datoer, og de to af dem ligger på samme dag - den 13. juni. Familien bliver altså nødt til at melde afbud til mindst én konfirmation. Men dilemmaet er endnu større, for den 13. juni var allerede en nærmest urokkelig booket festdag, hvis man bor i Middelfart. Det er nemlig her, Danmarks største éndagsfestival, Rock Under Broen, ruller sig ud på græsset under Den Nye Lillebæltsbro.

Annonce

Den store musikfest

Marlene Enemark Petersen har stort set været med til brorocken, siden hun flyttede til Middelfart for 18 år siden. Og hendes mand Jacob er nærmest vokset op med den, og volleyballklubben har også været involveret tidligere.

- Vi er en flok piger, der tager afsted sammen hvert år uanset hvem der spiller. Nogle af dem kommer cyklende, og traditionen er, at vi mødes her vores fortrappe og får en Fernet Branca, inden vi tager videre, siger Marlene.

"Videre" betyder, at de mødes hos én af de andre piger, som står for brunch, og der mangler heller ikke noget, når det gælder de våde varer. Det er vel nærmest det, de unge kalder forfest?

- Ja, en +40 forfest kan man godt kalde det. Men jeg kommer ikke ind på, hvor meget, der bliver drukket, siger Marlene.

Men festlighederne fortsætter ude under broen, hvor de slår lejr for resten af dagen med musik fra den store scene. Her støder mændene til, og de har typisk også har været til forskellige opvarmningsfestligheder, inden de ankommer.

Let valg trods alt

Selv om Rock Under Broen trumfer det meste, så er det alligevel det første familien Enemark Petersen vælger fra i år. Marlene og Jacob har kun svigtet Rock Under Broen for et bryllup, og konfirmationer er i samme kategori. Og når der skal vælges mellem to konfirmationer, så er valget heller ikke så svært.

- Vi er selvfølgelig virkelig ked af, at vi ikke kan komme med til vores venners søns konfirmation, for vores familier ser meget til hinanden. Men vi vælger selvfølgelig den nærmeste familie og vores nieces konfirmation i Haderslev, siger Marlene Enemark Petersen.

Men hvem ved, hvordan landet overhovedet ligger den 13. juni?

- Ja, det er da ret sandsynligt, at Rock Under Broen bliver aflyst, og konfirmationerne kan da også nemt komme i fare, siger Marlene.

Hun undrer sig lidt over, at konfirmationerne kun er flyttet frem til juni.

- Jeg forstår ikke, at kirkerne ikke udsætter til august eller oktober. Jeg har en kollega, som bor i Vejle, og også har en konfirmation, der er udsat. Men her har de valgt at udsætte den til slutningen af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce