Annonce
Kolding

Familien fra nr. 54 bagte småkager til hele vejen: - Jeg elsker at bage og sprede glæde

Sidste weekend delte Niels Henning Bladt småkager og en lille hilsen ud til alle naboer på Sct. Knudsvej i Kolding. At bage er en hobby for ham, og han elsker at glæde andre med en friskt bagværk. Foto: Søren Gylling
Niels Henning Bladt ville overraske alle naboer på Sct. Knudsvej, da han hængte en pose med cookies og en sød besked på deres døre. 91-årige Agnes Møller, der har boet på vejen i 72 år, blev både glad og forbavset.

Kolding: Sidste weekend gik Niels Henning Bladt rundt til alle sine naboer på Sct. Knudsvej i Kolding og hængte en pose med småkager og en lille hilsen på døren.

- På grund af corona har vi ikke så meget at lave, og vi kan ikke rigtig besøge nogen, så vi valgte at bruge tid på at bage og glæde andre med friskbagt kage, fortæller han.

Han pakkede fire store amerikanske cookies og en lille hilsen med ønsket om, at alle kommer godt igennem den svære coronatid i plastikposerne, inden han bandt en knude og gik rundt fra hus til hus med overraskelsen.

91-årige Agnes Møller var en af modtagerne.

- Da jeg kom ud og fandt kagerne på min dør, blev jeg godt nok forbavset. Vi har selvfølgelig aldrig været ramt af corona før, men jeg har heller aldrig oplevet noget lignende, og jeg har boet her i 72 år. Det var rigtig flot gjort, og kagerne smagte godt, fortæller hun.

Kort om Niels Henning

Niels Henning Bladt har de seneste fem år boet på Sct. Knudsvej i Brændkjær-kvarteret.

Han bor sammen med sin kone Stine og deres treårige søn Jens Henning.

Niels Henning arbejder som finanskontroller på et kontor, men i denne tid arbejder han hjemmefra.

Han er meget engageret i lokalområdet og i politik. Han er formand for vælgerforeningen for Venstre i Kolding.

140 småkager

Agnes Møller ringede til Niels Henning Bladt og takkede for overraskelsen, der var med til at give humøret et nøk opad i en tid, hvor corona-krise, sygdom og grå skyer over økonomien ellers sætter dagsordenen.

Han fortæller, at han har fået god respons på at dele småkagerne ud.

- Jeg har fundet et par breve i postkassen og andre har ligesom Agnes ringet til mig. Så det er sandsynligvis ikke sidste gang, jeg gør det, siger Niels Henning Bladt.

Det tog ham en halv dag i køkkenet at bage småkagerne. Ingredienserne var blandt andet chokolade, Oreo-kiks og stykker af Daim-chokolade.

- At bage er bare min hobby, og jeg har jo kun en ovn og kan kun bage enkelte småkager ad gangen. Jeg kom op på cirka 140 småkager, for vi delte ud til 29 naboer, og så skulle der jo også være nogle til os selv.

Ud over ham består familien af hans kone, Stine Bladt, og deres søn Jens Henning. Konen hjælper til, men det er Niels Henning, der er primus motor, når der bages i nummer 54.

Annonce

Romkugler i weekenden

- Det, jeg bedst kan lide ved at bage, er at gøre folk glade med bagværket. Jeg kan lide at lave noget lækkert og gør meget ud af det, så folk får en ekstra god oplevelse. Weekenden før bagte jeg til familie og venner.

Hvordan fik du ideen til, at det var naboerne, du ville glæde i sidste weekend?

- Det er fordi, jeg er meget engageret i lokalområdet. Jeg sidder blandt andet i bestyrelsen for Brændkjærs Venner og er formand for den lokale park. I Brændkjær-området har vi byfest og så videre, men jeg kunne godt tænke mig at komme tættere på vores naboer og lære dem lidt bedre at kende. I den her situation skal vi ikke kun tænke på familie og venner men også på naboen.

Han har allerede planlagt et nyt bageprojekt til weekenden.

- Min kone har bedt mig om at lave romkugler, og så har jeg tænkt mig at bage nye småkager, så må vi se, hvem jeg skal overraske i denne weekend, siger han.

91-årige Agnes Møller blev både glad og overrasket, da hun fandt en hilsen og fire småkager i en pose på hoveddøren. - Nu har jeg boet heroppe i 72 år, og det har jeg aldrig oplevet før. Det var gode småkager, fortæller hun. Foto: Søren Gylling
Annonce
Kolding For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

KIF Kolding For abonnenter

Nederlaget var klart og tydeligt, men KIF viste et mere værdigt ansigt end sidst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce